Știrile zilei – 11 Iulie 2017

0
Guvernul britanic a investit 16 milioane de lire sterline în testarea unei rețele 5G

Marea Britanie urmează să facă un pas important în dezvoltarea rețelelor 5G cu ajutorul unei noi finanțări pentru cercetare oferită de către guvern. Testarea rețelelor 5G urmează să înceapă în 2018. Universitățile care au fost în fruntea cercetărilor din domeniul telecomunicațiilor în trecut, Kings College London și universitățile din Surrey și Bristol vor fi beneficiarii finanțării.
Mai multe informații aici.

DARPA oferă 65 milioane USD pentru a finanța interfețe brain-computer care ar putea vindeca diverse boli

DARPA a anunțat că a avut loc selectarea celor cinci beneficiari ai investiției pentru programul NESD (Neural Engineering System Design), care a început în acest an. Brown University, Universitatea Columbia, The Seeing and Hearing Foundation, Laboratorul John B. Pierce, Paradromics Inc și Universitatea din California, Berkeley vor primi granturi în valoare de mai multe milioane de dolari pentru dezvoltarea diverselor aspecte ale interfeței brain-computer.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

LG Q6

Telefonul are un procesor Qualcomm Snapdragon 435, 3 GB de RAM și 32 GB de stocare internă. Acesta vine cu o cameră principală de 13MP, o cameră frontală de 5MP și o baterie de 3.000 mAh.
Info aici. 

Leica TL2

Leica TL2 va avea un senzor CMOS APS-C de 24 megapixeli și un procesor de imagine Maestro II. Acesta va veni cu un ecran LCD de 3,7 inch și va putea înregistra videoclipuri cu rezoluție 4K.
Info aici. 

Informații relevante

Ubuntu Linux este disponibil în Windows Store

Ubuntu Linux de la Canonical este acum disponibil în Windows Store, astfel este mai ușor pentru utilizatori să instaleze sistemul de operare Linux. Instalarea Ubuntu prin intermediul Magazinului Windows este sandboxed și rea scopul de a executa linii de comandă precum bash, SSH, Git și Apt. “Acum, Windows este singura platformă care poate rula atât aplicații Windows cât și aplicații Linux side-by-side”, a spus Microsoft.
Mai multe detalii aici. 

Twitter adaugă mai multe opțiuni “mute”

Twitter a afirmat că “setările de filtrare avansate” vor avea acum opțiuni de a dezactiva notificările de la conturile pe care utilizatorii nu le urmăresc, precum și de la conturile care nu au dat follow acestora. De asemenea, utilizatorii pot să filtreze conținuturi de calitate inferioară din notificări, cum ar fi conținutul care pare a fi automatizat și să dezactiveze notificările legate de anumite cuvinte și fraze.
Informații mai detaliate aici. 

Știri distractive

Google a scos în evidență neintenționat site-urile de piraterie în SUA

Potrivit unui articol din Engadget, rezultatele căutării pe Google în SUA subliniază neintenționat site-uri populare de piraterie atunci când utilizatorii caută “cele mai bune site-uri torrent”. Mai multe companii din industria muzicală și video au criticat și acuzat compania că nu investește suficient efort pentru a preveni pirateria.
Mai multe info aici. 

5G_rom

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
Scroll Up