Știrile zilei – 12 Iulie 2017
0
Apple va construi al doilea centru de date în Danemarca

Apple a anunțat ca plănuiește să construiască un nou data center în valoare de 921 milioane USD în Danemarca, lângă granița cu Germania, acesta fiind al doilea din țară. Apple a declarat că noul centru de date va începe să funcționeze în al doilea trimestru al anului 2019 și va furniza servicii online precum iMessage, Siri, Maps și App Store pentru clienții din întreaga Europă.
Mai multe informații aici. 

Logitech a achiziționat Astro pentru 85 milioane USD

Spre deosebire de Logitech, care se concentrează pe realizarea de accesorii pentru PC, Astro produce căști pentru console de jocuri. Logitech spune că achiziționarea companiei Astro va accelera pe termen lung atingerea obiectivului de a intra pe piața de jocuri și se așteaptă la o resimțire a efectelor achiziției în anul fiscal 2018. Astro va face parte din divizia de jocuri Logitech G. după finalizarea achiziției.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Google 2017 Pixel XL

Telefonul va avea un display AMOLED de 6 inch și va fi lansat în octombrie. Acesta va avea un ecran plat cu sticlă curbată de-a lungul marginilor iar părțile laterale ale dispozitivului pot fi apăsate pentru a accesa diverse funcții de software.
Info aici. 

Motorola Moto X4

Moto X4 va avea un display de 5 inch cu rezoluție full HD, 3 GB de RAM și 16 GB de stocare interna. Acesta va avea Android 7.1.1 Nougat, o cameră principală de 12 MP și o cameră frontală de 16 MP.
Info aici. 

Informații relevante

Vizio a intentat un proces pentru 100 milioane dolari împotriva companiei LeEco

LeEco a anunțat intentia de a achiziționa Vizio în iulie anul trecut, ca parte a unui efort ambițios de a se extinde în America de Nord. Acordul a fost anulat oficial în aprilie 2017. În procesul intentat în Curtea Districtuală din Santa Ana, California, Vizio a declarat că LeEco “a avut probleme financiare severe” la momentul anunțării acordului anul trecut. Vizio susține că LeEco a continuat tranzacția ca parte a unui “plan secret” de a crea o impresie falsă a stabilității financiare.
Mai multe detalii aici. 

Facebook va testa reclamele din Messenger în întreaga lume

Compania a dezvăluit că își extinde testare beta a reclamelor din Messenger la nivel mondial în săptămânile următoare. Facebook a spus că apariția reclamelor va “depinde de numărul de conversații pe care le are un utilizator, de dimensiunea ecranului telefonului și de densitatea pixelilor de pe display”.
Informații mai detaliate aici. 

Știri distractive

Duolingo va oferi în curând lecții pentru limba High Valyrian din Game of Thrones

Aplicația Duolingo va lansa un curs în High Valyrian, care provine din Valyrian Freehold de pe continentul Essos și care este vorbită de multe dintre personajele din Game of Thrones. Prin acest curs utilizatorii vor putea să învețe fraze precum “Toți oamenii trebuie să moară” (“Valar morghulis”) și “Îi simt mirosul unchiului beat” (“Ñuhe averilloma kepe ykynan”); ambele foarte utile.
Mai multe info aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up