Topul știrilor – 10-14 July 2017

0
Știri importante

În China se va simula timp de 200 zile cum se poate trăi pe o altă planetă

Patru studenți de la Universitatea din Beijing fac parte dintr-un nou proiect nou care îi izolează timp 200 de zile într-un spațiu numit Lunar Palace 365, unde vor trăi cu resursele pe care le-ar avea dacă ar fi pe Lună sau pe Marte. Președintele Chinei Xi Jinping dorește ca țara să devină o putere globală în explorarea spațială și are planuri de a trimite prima sondă pe partea întunecată a lunii până în 2018 și de a pune astronauți pe Lună până în 2036.
Mai multe informații aici. 

Apple adaugă suport PayPal pentru achiziții de pe iTunes și App Store

Utilizatorii Apple vor putea să adauge contul de PayPal la Apple ID pentru a cumpăra aplicații, muzică, filme, emisiuni TV și multe altele. Opțiunea aceasta este disponibilă pentru utilizatorii din America de Nord, Australia, Austria, Franța, Germania, Israel, Italia, Olanda și Spania. Până în prezent, utilizatorii Apple au putut să facă achiziții fie cu un card bancar, fie cu un card cadou.
Informații mai detaliate aici. 

Microsoft oferă milioane de e-books gratuite

Compania oferă gratuit o întreagă colecție de cărți electronice care acoperă produse Microsoft importante cum ar fi Windows, Windows Server, Microsoft Office, Exchange Server și multe altele. Eric Ligman, directorul Microsoft Sales Excellence, a sous că au trecut câțiva ani de când a început să dea gratuit cărți electronice iar răspunsul a fost destul de pozitiv. Descărcările nu sunt limitate și oricine poate descărca una, câteva sau chiar toate cărțile disponibile pe site. 
Mai multe informații aici. 

Topul produselor noi

LG Q6

Telefonul are un procesor Qualcomm Snapdragon 435, 3 GB de RAM și 32 GB de stocare internă. Acesta vine cu o cameră principală de 13MP, o cameră frontală de 5MP și o baterie de 3.000 mAh.
Info aici. 

Google 2017 Pixel XL

Telefonul va avea un display AMOLED de 6 inch și va fi lansat în octombrie. Acesta va avea un ecran plat cu sticlă curbată de-a lungul marginilor iar părțile laterale ale dispozitivului pot fi apăsate pentru a accesa diverse funcții de software.
Info aici. 

Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 va avea un display de 6,3 inch cu rezoluție 4K și 6 GB de RAM. Acesta va veni cu o baterie de 3.300mAh și va avea suport pentru Samsung DeX care permite utilizatorilor să conecteze telefonul la un dock și să-l folosească ca pe un ecran secundar pentru o experiență de tip desktop.
Info aici. 

Topul informațiilor interesante

Ubuntu Linux este disponibil în Windows Store

Ubuntu Linux de la Canonical este acum disponibil în Windows Store, astfel este mai ușor pentru utilizatori să instaleze sistemul de operare Linux. Instalarea Ubuntu prin intermediul Magazinului Windows este sandboxed și rea scopul de a executa linii de comandă precum bash, SSH, Git și Apt. “Acum, Windows este singura platformă care poate rula atât aplicații Windows cât și aplicații Linux side-by-side”, a spus Microsoft.
Mai multe detalii aici.

Noul Surface Pro de la Microsoft are o problemă neprevăzută de hibernare

Mai mulți utilizatori de Surface Pro au raportat probleme de hibernare care cauzează opriri ale laptopului nedorite și aleatorii. Un reprezentant al companiei Microsoft a declarat că ei sunt constienți de această problemă și că analizează ce se poate face. Nu este clar dacă această eroare ar putea fi rezolvată printr-o actualizare de software sau nu.
Informații mai detaliate aici. 

Vizio a intentat un proces pentru 100 milioane dolari împotriva companiei LeEco

LeEco a anunțat intentia de a achiziționa Vizio în iulie anul trecut, ca parte a unui efort ambițios de a se extinde în America de Nord. Acordul a fost anulat oficial în aprilie 2017. În procesul intentat în Curtea Districtuală din Santa Ana, California, Vizio a declarat că LeEco “a avut probleme financiare severe” la momentul anunțării acordului anul trecut. Vizio susține că LeEco a continuat tranzacția ca parte a unui “plan secret” de a crea o impresie falsă a stabilității financiare.
Mai multe detalii aici. 

Top_stiri

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
Scroll Up