Știrile zilei – 17 Iulie 2017

0
IBM a lansat IBM Z, un mainframe care poate cripta 12 miliarde de tranzacții pe zi

Computerul mainframe IBM Z va fi capabil să cripteze toate datele dintr-o companie tot timpul, de la serviciile cloud la bazele de date. Scopul general al computerului IBM Z este de a cripta toate datele și de a reduce atacurile asupra întreprinderilor cu aproximativ 92%. “Credem că acest lucru va fi adoptat pe scară largă la nivelul serviciilor financiare, guvernulului, în domeniul retail, al călătoriilor și transporturile”, a declarat Ross Mauri, directorul general de la IBM Z.
Mai multe informații aici. 

Facebook a anunțat secțiunea Explore Feed, un nou mod de a descoperi informații

Cu ajutorul secțiunii Explore Feed utilizatorii vor fi mai contectati la rețeaua extinsă de știri și informații din Facebook. Feedul în sine constă din postări, articole, fotografii și videoclipuri din surse care nu sunt încă urmărite de către utilizatori, cum ar fi Facebook Pages sau postările organizațiilor de știri. “Explore Feed” are o pictogramă cu o rachetă și este disponibil în prezent sub meniul “More” din aplicația Facebook.
Informații mai detaliate aici.

Produse noi

Xiaomi 5X

Telefonul va avea un procesor Snapdragon 625 și un ecran Full HD de 5,5 inch. Acesta va veni cu 4 GB de RAM și 64 GB de stocare internă.
Info aici. 

Meizu Pro 7

Telefonul va fi lansat oficial pe 26 iulie și va avea un ecran secundarpe panoul din spate al modelelor Meizu Pro 7 și Pro 7 Plus. Ecranul secundar va afișa notificări pentru apeluri pierdute, SMS, mesaje, precum și data și ora.
Info aici.

Informații relevante

Mageia 6 este disponibil pentru download

Mageia 6 poate fi descărcat cu mai multe medii desktop: NOME (3.24.2), KDE Plasma (5.8.7), Xfce (4.12.1), Cinnamon (3.2.8), MATE (1.18) și LXQt (0.11). Sistemul de operare vine cu o versiune modernă a kernel-ului Linux, 4.9.35 și LibreOffice 5.3.4.2. Are de două browsere web preinstalate: Firefox 52.2.0 ESR și Chromium 57.
Mai multe detalii aici. 

Cercetatorii au dezvoltat electronice de silicon care se pot dizolva în organism

Un grup de oameni de știință din California au dezvoltat o serie de componente electronice care se vor dizolva în mediul lor după utilizare. Circuitele electronice organice sunt fabricate din fier iar substratul de peliculă subțire este construit din celuloză. Acest lucru permite ca elementele electronice să fie purtate pe piele și eventual implantate în interiorul corpului, această ultimă posibilitate urmând să fie supusă testelor suplimentare.
Informații mai detaliate aici. 

Știri distractive

Lenovo va construi un headset de realitate augmentată pentru jocurile “Star Wars”

Disney a anunțat că va lansa un headset de realitate augmentată cu ajutorul producătorului de hardware Lenovo. Headset-ul este proiectat special pentru experiențele Star Wars. Există însă multe necunoscute despre acest dispozitiv. Nu are încă o dată de lansare și nu este clar dacă setul cu cască va fi compatibil și cu alte experiențe AR sau VR.
Mai multe info aici. 

IBMz_1

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
Scroll Up