Știrile zilei – 7 Noiembrie 2018
0
Un judecător a decis că Qualcomm trebuie să dezvăluie o parte din tehnologia și brevetele sale

Hotărârea face parte dintr-un proces antitrust mai cuprinzător, care a fost depus împotriva companiei Qualcomm de către Comisia Federală pentru Comerț din SUA. Qualcomm va trebui să licențieze brevetele necesare pentru a construi un modem pentru companii precum Intel sau Huawei.
Mai multe informații aici. 

Opera pentru Android 48 blochează automat casetele de dialog cookie

“Opera pentru Android 48 a fost lansată în sfârșit și conține o serie de noi caracteristici”, a declarat Stefan Stjernelund de la Opera. Această versiune vine cu blocarea dialogului cookie, opțiuni de pornire a browserului, comenzi rapide pentru ecranul de pornire, o îmbunătățire a gestionării autofill, a funcționalității și a UI-ului.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Oppo RX17 Pro

Oppo RX17 Pro are un ecran AMOLED de 6,4 inch, procesor Snapdragon 710, memorie RAM de 8 GB și memorie internă de 128 GB. Vine cu o baterie de 3.700 mAh și Android 8.1 Oreo.
Info aici. 

Informații relevante

Dropbox Extensions le permite utilizatorilor să editeze online fișierele din cloud

Compania a semnat parteneriate cu firme precum Adobe, Autodesk, Vimeo și Pixlr, și va asigura posibilități suplimentare pentru gestionarea documentelor. Dropbox Extensions oferă utilizatorului opțiunea de a edita online imagini, de a semna PDF-uri, de a adnota videoclipuri și multe altele fără a ieși din aplicația Dropbox.
Mai multe detalii aici. 

Google a lansat Cloud Scheduler

Cloud Scheduler este un nou serviciu de automatizare pentru cloud-ul său public, care permite companiilor să execute sarcini de întreținere și alte operațiuni tehnice la intervale prestabilite. Este un serviciu complet gestionat, ceea ce înseamnă că inginerii nu trebuie să mențină manual infrastructura de bază și include funcții de automatizare pentru rezolvarea problemelor tehnice.
Informații mai detaliate aici. 

Știri distractive

Microsoft a construit o replică a sediului său în Minecraft

Noul campus Microsoft, care va fi finalizat în 2022, a fost construit în Minecraft. Decizia a fost luată de un angajat al companiei care l-a văzut pe fiul său cum juca acest joc. El a realizat că Minecraft ar putea fi folosit pentru a arăta altor angajați schimbările planificate în campus cu mult înainte de finalizarea acestuia.
Mai multe info aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.