Știrile zilei – 27 Noiembrie 2018
0
Rusia a intentat un proces civil împotriva Google pentru că nu a cenzurat rezultatele căutării

Google este acuzat de nerespectarea unei legi care îi cere să ștergă din rezultatele căutării organizațiile care sunt interzise în Rusia. Dacă va fi găsită vinovată, compania ar putea fi amendată cu până la 700.000 de ruble (10.450 USD). Decizia finală în acest proces va fi luată în decembrie.
Mai multe informații aici. 

Microsoft a dezvăluit că un trio de erori din Azure a blocat conectarea la Office 365 timp de 14 ore

Serviciile de autentificare Multi-Factor (MFA) din Microsoft Active Directory (AD) au fost întrerupte timp de câteva ore, ceea ce a afectat organizațiile care mandatează MFA, o metodă cheie pentru blocarea atacurilor de tip phishing. Dar, în loc să blocheze atacatorii, un trio de bug-uri au blocat conectarea la Office 365, Azure, Dynamics și la orice alt serviciu care are la bază Azure AD MFA.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Moto G7 Play

Telefonul va avea procesor Qualcomm Snapdragon 632 și GPU Adreno 506. Acesta va veni cu o baterie de 2.820 mAh, iar pe partea din spate va avea o singură cameră si un cititor de amprente digitale.
Info aici. 

Lenovo Z5s

Lenovo Z5s va avea trei camere pe partea din spate și un procesor Qualcomm Snapdragon 8150. Telefonul va veni cu un ecran de 6,3 inch și o baterie de 3,210 mAh.
Info aici. 

Informații relevante

Primele standarde mondiale pentru drone au fost lansate de Organizația Internațională de Standardizare (ISO)

Standardele sunt deschise publicului până la data de 21 ianuarie 2019. Lista poate fi văzută aici. Scopul legilor este să mențină siguranța proprietarilor de drone și a publicului, și să îi responzabilizeze pe piloți.
Mai multe detalii aici.

Cursurile de machine learning de la Amazon sunt acum gratuite

Cursurile sunt concepute pentru patru grupuri majore: programatori, cercetători de date, ingineri de baze de date și antreprenori. Amazon oferă atât lecții la un nivel fundamental, cât și instrucțiuni mai avansate.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.