Știrile zilei – 3 Decembrie 2018
0
Uniunea Europeană investighează în amănunt activitățile Google

Comisia Europeană i-a întrebat pe rivalii Google dacă compania influențează negativ motoarele de căutare locale. În ultimele 17 luni, Google a fost amendat în UE cu 6,76 miliarde de euro pentru mai multe abateri, inclusiv pentru prioritatea dată serviciilor de căutare a prețurilor și utilizarea sistemului Android pentru a-și îmbunătăți propriul motor de căutare.
Mai multe informații aici. 

Amazon testează tehnologia fără casieri în magazinele cu spații mai mari

Sistemele fără casieri urmăresc ce au luat cumpătărtorii de pe rafturi și îi taxează automat atunci când ies din magazin. Deși tehnologia funcționează bine în actualul format de magazin mic, este mai dificilă implementarea acesteia în spații mai mari, cu tavane înalte și mai multe produse.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Microsoft Andromeda

Andromeda va fi un dispozitiv Surface compact care se va plia pentru a avea dimensiunea unui telefon de la dimensiunea unei tablete. Dispozitivul pare să fie similar cu telefonul pliabil de la Samsung.
Info aici. 

Huawei nova 4

Telefonul va avea procesor Kirin 980 și ecran cu tehnlogie Infinity-O. Acesta va fi lansat oficial pe 17 decembrie.
Info aici.

Informații relevante

Apple și Qualcomm se vor întâlni în instanță pe 15 aprilie

Un judecător federal a stabilit o dată pentru procesul Qualcomm împotriva Apple: 15 aprilie 2019. Qualcomm a acuzat Apple că a furat secrete comerciale legate de fabricarea cipurilor şi le-a trimis către Intel. Avocații Apple au respins posibilitatea unei înțelegeri între cele două companii.
Mai multe detalii aici. 

Funcția de transcriere a apelului a fost lansată pe dispozitivele Pixel

Utilizatorii pot verifica apelurile recente în aplicația de pe telefonul Pixel, pot alege “Call Details” și vor găsi opțiunea “See Transcript”. Google oferă utilizatorilor și posibilitatea de a trimite feedback cu privire la noua caracteristică.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.