Știrile zilei – 7 Decembrie 2018
0
Mozilla a declarat că decizia Microsoft de a folosi Chromium oferă monopol pentru Google asupra a ceea ce vedem pe internet

Microsoft a confirmat că va rescrie browserul Edge cu Chromium de la Google pentru “compatibilitate îmbunătățită”. Odată cu integrarea Chromium, noul Microsoft Edge va fi disponibil pentru utilizatorii de Mac și pentru cei care au Windows 7 și Windows 8. Cu toate astea, odată ce Microsoft va înlocui EdgeHTML, vor fi mai puțini rivali care dezvoltă browsere, crescând controlul asupra pieței pentru Chromium.
Mai multe informații aici. 

Microsoft a solicitat reglementarea tehnologiei de recunoaștere facială

Microsoft a cerut guvernelor să adopte o legislație care să impună ca tehnologia de recunoaștere facială să fie testată independent pentru a asigura acuratețea, pentru a preveni biasul și pentru a proteja drepturile persoanelor. De asemenea, compania a solicitat și legi care impun companiilor ce utilizează acestă tehnologie în zonele publice să ofere o “notificare vizibilă” pentru a-i informa pe clienți și trecători.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Sony Xperia XZ4 Compact

Sony Xperia XZ4 va avea un ecran full HD+ de 5 inch, procesor Snapdragon 855 și 4 GB de memorie RAM. Acesta va veni cu sistemul de operare Android 9 Pie.
Info aici. 

Samsung Galaxy A50

Telefonul va avea procesor Exynos 9610 și memorie RAM de 4 GB. Acesta va veni cu opțiuni de stocare internă de 64GB sau 128GB.
Info aici. 

Informații relevante

Firefox va fi disponibil în Windows 10 pe PC-urile cu Qualcomm Snapdragon

Qualcomm a anunțat că lucrează împreună cu Mozilla pentru a aduce versiunea optimizată a browserului web Firefox pe PC-urile Windows Snapdragon. Firefox va face ca fiecare tab să ruleze pe nuclee individuale ale procesorului deoarece noul Snapdragon 8cx este un procesor octa-core.
Mai multe detalii aici. 

Facebook testează posibilitatea de a face cumpărături din stream-urile live

Facebook testează o caracteristică live pentru comercianți, care le permite să demonstreze și să descrie produsele lor pentru cei care le vizualizează stream-ul. Clienții pot face screenshot cand apar produsele dorite și pot trimite imaginile vânzătorului prin Messenger. Compania poate apoi solicita plata prin intermediul aplicației de chat.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.