Știrile zilei – 14 Decembrie 2018
0
Qualcomm va intenta un proces în China pentru a interzice vânzarea modelelor iPhone XS și XR

Qualcomm încearcă să obțină o nouă ordonanță care ar împiedica vânzarea telefoanelor iPhone XR, XS și XS Max. Noul proces va escalada conflictul juridic în China, unde Apple a ignorat deja o interdicție de vânzare. Companiile s-au luptat în sălile de judecată din întreaga lume, iar Apple a câștigat de cele mai multe ori până acum.
Mai multe informații aici. 

Google a lansat un proiect AI în Thailanda pentru a detecta bolile oculare diabetice

Programul din Thailanda a fost dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Rajavithi. Acesta a fost implementat după un studiu care a constatat că programul AI are o rată de precizie de 95% pentru detectarea bolii, comparativ cu rezultatul oftalmologilor, de 74%.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Honor 8A

Honor 8A va avea un ecran HD+ de 6 inch, procesor octa-core și 3 GB de memorie RAM. Acesta va fi disponibil cu opțiuni de stocare de 32 GB sau 64 GB și va avea un slot de cartelă microSD pentru stocare suplimentară.
Info aici. 

Informații relevante

YouTube a eliminat 58 de milioane de videoclipuri în ultimul trimestru

YouTube a șters peste 58 de milioane de videoclipuri și 224 de milioane de comentarii în al treilea trimestru, din cauza încălcării politicilor sale. Pentru ca un videoclip, un canal sau un comentariu să fie eliminat, un utilizator sau un algoritm trebuie mai întâi să îl marcheze pentru examinare. O echipă de angajați YouTube evaluează apoi conținutul și constată dacă încalcă standardele platformei.
Mai multe detalii aici. 

Apple va actualiza iPhone-urile în China pentru a respecta brevetele implicate în procesul Qualcomm

Apple a declarat că va lansa actualizările software “pentru a aborda orice posibilă preocupare cu privire la respectarea deciziei judecătorești”. Actualizarea va fi disponibilă săptămâna viitoare.
Informații mai detaliate aici. 

Știri distractive

Google Assistant poate acum să vorbească cu accente britanice sau australiene în SUA

Google Assistant va primi o nouă opțiune pentru utilizatorii din Statele Unite, care îi permite să aibă un alt accent. Vocile sunt definitivate de inteligența artificială si de rețelele neurale dezvoltate de DeepMind.
Mai multe info aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.