Știrile zilei – 20 Decembrie 2018
0
Huawei a cerut guvernului SUA și altor state să dezvăluie dovezi privind riscurile de securitate

Acum câteva luni, guvernul american a început să-i convingă pe aliații săi, în special Germania, Marea Britanie, Italia și Japonia, să interzică produsele Huawei, informându-i despre posibile amenințări la adresa securității naționale. Nici o companie chineză nu este pe deplin independentă de guvernul său, care își rezervă dreptul de a solicita ca acestea să asiste la colectarea de informații. Huawei, care neagă toate acuzațiile împotriva lor, a declarat că interdicția ar “afecta consumatorii prin creșterea prețurilor și încetinirea inovării”.
Mai multe informații aici. 

Facebook a explicat decizia de a oferi altor companii acces la mesajele utilizatorilor

Facebook a spus că niciodată nu a permis ca partenerii lor să acceseze mesaje private fără permisiunea unui utilizator. Deși compania a distribuit mesajele utilizatorii către terți, a susținut că s-a întâmplat doar dacă “au ales să utilizeze Facebook Login”. Facebook Login le permite utilizatorilor să se înregistreze pe alte site-uri fără a trece printr-un nou proces de autentificare.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Redmi Pro 2

Telefonul va avea procesor Snapdragon 675 și o cameră principală de 48 de megapixeli.
Info aici. 

Informații relevante

Google Lens poate acum recunoaște peste un miliard de articole

Google Lens a fost lansat anul trecut și a avut în repertoriul său doar aproximativ 250.000 de articole. Expansiunea a venit la un an după ce motorul de recunoaștere optică a caracterelor Google Lens a fost instruit să citească etichetele produselor.
Mai multe detalii aici. 

În curând, Apple va permite trimiterea de cadouri din achizițiile in-app

MacRumors a găsit noua formulare în Apple App Store Review Guidelines. Acum scrie că “Aplicațiile pot să permită trimiterea de cadouri pentru articolele care pot fi achiziționate în aplicație. Astfel de cadouri pot fi rambursate numai cumpărătorului inițial și nu pot fi schimbate”.
Informații mai detaliate aici. 

Știri distractive

Google Assistant și Kevin McCallister apar într-o reclamă distractivă “Home Alone Again”

Reclama este atât o revizuire nostalgică a filmului Home Alone din 1990, cât și o modalitate inteligentă de a arăta ce pot face gadgeturile activate de Google. Culkin este din nou singur acasă de Crăciun. Dar acum are un Home Google Hub, Google Home Mini și telefonul său pentru a-și verifica calendarul, pentru a seta mementouri, pentru a comanda pizza și a regla temperatura camerei.
Mai multe info aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.