Știrile zilei – 21 Decembrie 2018
0
Un grup de hackeri din China a furat date de la Hewlett Packard Enterprise și IBM

Hackerii au accesat rețelele Hewlett Packard Enterprise și IBM, apoi au folosit datele pentru a intra în computerele clienților lor. Atacurile au făcut parte din amenințarea de securitate Cloudhopper, despre care au vorbit de mai multe ori anul trecut experții în domeniul securității informatice și agențiile guvernamentale. Reprezentanții Hewlett Packard Enterprise (HPE) și IBM au declarat că nu pot oferi nici un comentariu încă.
Mai multe informații aici. 

Facebook va crea o criptonomedă pentru transferurile în WhatsApp

Facebook lucrează la dezvoltarea unei criptovalute pentru utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp. Moneda va putea fi folosită pentru transferuri de bani în cadrul aplicației. Potrivit unui articol Bloomberg, compania încearcă să construiască “stablecoin“, un tip specific de criptomonedă cu valoarea legată de dolar.
Informații mai detaliate aici.

Produse noi

Vivo Y93

Telefonul are un ecran HD+ de 6,22 inch și un procesor MediaTek Helio P22. Vine cu 4 GB de memorie RAM, 32 GB de stocare internă și o baterie de 4.030 mAh.
Info aici. 

Samsung Galaxy A8s

Samsung Galaxy A8s are ecran LCD IPS de 6,4 inch, procesor Snapdragon 710 și o baterie de 3.400 mAh. Acesta vine cu camera frontală de 24 MP și o cameră triplă pe partea din spate cu senzori de 24 MP, 10MP și 5MP.
Info aici. 

Informații relevante

Qualcomm a obținut o interdicție parțială de vânzare a iPhone-urilor în Germania

Apple nu va mai vinde modelele iPhone 7 și 8 în Germania. Potrivit instanței districtuale din München, Apple a încălcat proprietatea intelectuală Qualcomm în procesul de economisire a energiei în smartphone-uri. Qualcomm a afirmat că iPhone folosește funcția “envelope tracking” pentru a proteja bateria, o tehnologie care ar fi încălcat unul dintre brevetele sale
Mai multe detalii aici. 

Firefox Focus pentru Android are noi funcții pentru siguranță și anti-tracking

Aplicația Android are acum Enhanced Tracking Protection, o caracteristică care le permite utilizatorilor să selecteze ce site-uri au permisiunea să colecteze date personale. Această funcție are și efectul secundar de îmbunătățire a vitezei browserului.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.