Topul știrilor – 17-21 Decembrie 2018
0
Știri importante

Un bug din API-ul Facebook a expus fotografiile private a 6,8 milioane de utilizatori

Compania a spus că a descoperit un bug în API care a făcut ca fotografiile utilizatorilor ce au folosit Facebook Login să poată fi accesate de aplicații terțe. Aceste aplicații au fost autorizate să vadă un număr limitat de fotografii ale utilizatorilor, dar această eroare le-a permis să vizualizeze imaginile la care nu aveau acces. Acestea ar fi putut fi chiar și fotografii pe care oamenii le-au încărcat pe platformă, dar nu le-au postat niciodată.
Mai multe informații aici. 

Facebook a oferit acces la mesajele private ale utilizatorilor pentru Spotify și Netflix

Peste 150 de companii, inclusiv organizații majore și comercianți, au încheiat acorduri cu Facebook pentru a avea acces special la datele personale ale utilizatorilor, a scris The New York Times. Netflix și Spotify au primit permisiunea de a citi mesajele private; Amazon a reușit să obțină informațiile de contact prin intermediul prietenilor utilizatorilor; și Bing, motorul de căutare de la Microsoft, a putut “să vizualizeze numele tuturor prietenilor de pe Facebook fără consimțământ”.
Informații mai detaliate aici. 

Un grup de hackeri din China a furat date de la Hewlett Packard Enterprise și IBM

Hackerii au accesat rețelele Hewlett Packard Enterprise și IBM, apoi au folosit datele pentru a intra în computerele clienților lor. Atacurile au făcut parte din amenințarea de securitate Cloudhopper, despre care au vorbit de mai multe ori anul trecut experții în domeniul securității informatice și agențiile guvernamentale. Reprezentanții Hewlett Packard Enterprise (HPE) și IBM au declarat că nu pot oferi nici un comentariu încă.
Mai multe informații aici. 

Topul produselor noi

Moto G7 Play

Telefonul va avea procesor Qualcomm Snapdragon 632 și GPU Adreno 506. Acesta va veni cu o baterie de 5000mAh și un ecran HD+ de 6,22 inch.
Info aici. 

Lenovo Z5 Pro GT

Telefonul are 12 GB de memorie RAM și spațiu de stocare intern de 512 GB. Acesta vine cu procesor Qualcomm Snapdragon 855 și ecran Full HD+ de 6,39 inch.
Info aici. 

Samsung Galaxy A8s

Samsung Galaxy A8s are ecran LCD IPS de 6,4 inch, procesor Snapdragon 710 și o baterie de 3.400 mAh. Acesta vine cu camera frontală de 24 MP și o cameră triplă pe partea din spate cu senzori de 24 MP, 10MP și 5MP.
Info aici. 

Topul informațiilor interesante

Google a șters milioane de evaluări false din Play Store într-o săptămână

În aceeași perioadă, Google a eliminat și “mii de aplicații cu recenzii și activități de rating suspecte”. Probabilitatea ca un utilizator să instaleze o aplicație crește exponențial datorită recenziilor, astfel că unii programatori îi încurajează adesea pe utilizatori să lase recenzii pozitive. Google speră să descurajeze acest tip de comportament.
Mai multe detalii aici. 

În curând, Apple va permite trimiterea de cadouri din achizițiile in-app

MacRumors a găsit noua formulare în Apple App Store Review Guidelines. Acum scrie că “Aplicațiile pot să permită trimiterea de cadouri pentru articolele care pot fi achiziționate în aplicație. Astfel de cadouri pot fi rambursate numai cumpărătorului inițial și nu pot fi schimbate”.
Informații mai detaliate aici. 

Qualcomm a obținut o interdicție parțială de vânzare a iPhone-urilor în Germania

Apple nu va mai vinde modelele iPhone 7 și 8 în Germania. Potrivit instanței districtuale din München, Apple a încălcat proprietatea intelectuală Qualcomm în procesul de economisire a energiei în smartphone-uri. Qualcomm a afirmat că iPhone folosește funcția “envelope tracking” pentru a proteja bateria, o tehnologie care ar fi încălcat unul dintre brevetele sale
Mai multe detalii aici.

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.