Știrile zilei – 8 Ianuarie 2019
0
Intel și Facebook vor lansa un nou procesor AI în a doua jumătate a acestui an

Intel și Facebook lucrează împreună la un nou procesor care va facilita implementarea inteligenței artificiale în companiile mari. Intel a dezvăluit noul cip, precum și colaborarea cu Facebook, la Consumer Electronics Show din Las Vegas. Dispozitivul promite să ruleze algoritmi pre-instruiți de machine learning, ceea ce înseamnă că va folosi mai puțin hardware și va fi necesară o cantitate mai mică de energie pentru procesele AI.
Mai multe informații aici.

Samsung Bixby va oferi suport pentru aplicațiile Google

Lista de aplicații Google pe care Bixby le va putea controla include Gmail, YouTube, Google Maps și Google Play. Pe lângă asta, Samsung a anunțat că Bixby va fi adăugat și în televizoarele QLED și premium din 2019.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Royole FlexPai

Smartphone-ul pliabil Royole FlexPai a fost lansat oficial la CES 2019 din Las Vegas. Atunci când este în modul tabletă, ecranul are 7,8 inch cu rezoluție QHD. FlexPai vine cu procesor Qualcomm Snapdragon 855, memorie RAM de 6 sau 8 GB și stocare internă de 128 GB sau 256 GB.
Info aici. 

Honor 10 Lite

Telefonul are un ecran FHD+ de 6.2 inch, procesor Kirin 710 și GPU Turbo 2.0. Acesta vine cu opțiuni de 4GB sau 6GB RAM și 64GB de stocare. Camera principală este dual cu senzori de 13MP + 2MP.
Info aici. 

Informații relevante

Firefox Reality va fi browserul preinstalat pe căștile HTC Vive VR

Mozilla a dezvăluit Firefox Reality VR în aprilie anul trecut, descriind-ul ca o modalitate mai ușoară pentru producători de a integra și adapta un browser în căștile lor. Atunci când a fost lansat, în septembrie, browserul a fost disponibil pe căștile Oculus Go și Daydream.
Mai multe detalii aici. 

Tehnologia de siguranță Toyota va fi disponibilă “în anii 2020”

Sistemul semi-autonom de la Toyota, denumit Guardian, combină și coordonează abilitățile șoferului cu ale vehiculului pe care îl conduce. Compania consideră că sistemul său va fi atât de bun încât îl va putea oferi întregii industrii auto.
Informații mai detaliate aici.

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.