Știrile zilei – 9 Ianuarie 2019
0
Aplicația Facebook nu poate fi ștearsă de pe anumite telefoane Samsung

Utilizatorii de telefoane Samsung au relatat că întâmpină dificultăți atunci când încearcă să șteargă aplicația Facebook. Există doar opțiunea de a o “dezactiva”, dar nu și de a o șterge. Facebook a declarat că o versiune dezactivată se comportă precum o aplicație ștearsă și nu va continua să colecteze date sau să trimită informații către serverele sale.
Mai multe informații aici. 

Google Assistant va putea să facă check-in pentru zboruri doar folosind vocea utilizatorilor

Noua actualizare va implementa check-in-ul pentru zboruri și obținerea biletelor de îmbarcare atunci când asistentul va auzi “Hey Google, check-in to my flight”. Deocamdată, această caracteristică este disponibilă numai pe zborurile companiei United Airline din SUA. Alte actualizări utile care vor ajunge la Google Assistant includ un mod de interpretare, integrarea Google Maps și auto-punctuația pentru mesaje.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Alcatel 1x

Telefonul are un ecran de 5.5 inch, procesor quad-core MediaTek MT6739WW și 2GB de memorie RAM. Vine cu 16GB de stocare și o cameră principală dual cu senzori de 13MP și 2MP.
Info aici. 

LG Q9

LG Q9 va avea un ecran QHD+ de 6.1 inch, procesor quad-core Snapdragon 821, memorie RAM de 4 GB și GPU Adreno 530. Acesta va veni cu 64 GB de stocare și o baterie de 3000 mAh.
Info aici. 

Informații relevante

Baidu a lansat Apollo Enterprise, o nouă platformă pentru mașinile autonome

Compania susține că Apollo este deja utilizat de 130 de parteneri din întreaga lume. Apollo Enterprise va include soluții pentru conducerea autonomă pe autostrăzi, parcare autonomă, mini-autobuze complet autonome și DuerOS (asistența vocală Baidu).
Mai multe detalii aici. 

Aeroportul Heathrow din Londra a oprit toate zborurile după ce a fost văzută o dronă în apropiere

Cea mai recentă închidere a aeroportului demonstrează cât de vulnerabil este sistemul de transport aerian la interferențe, sau chiar la simpla posibilitate a acestora. Heathrow a declarat pe Twitter că lucrează cu Poliția Metropolitană și că “a fost doar o măsură de precauție oprirea zborurilor în timp ce investigăm”.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.