Știrile zilei – 10 Ianuarie 2019
0
Google a anunțat noi carduri de activitate care facilitează reluarea căutărilor anterioare

Cardurile de activitate Google apar în partea de sus pe pagina cu rezultatele unei căutări. Dacă utilizatorii sunt conectați la contul Google și caută un anumit subiect, cardurile vor arăta pagini relevante care au fost deja accesate.
Mai multe informații aici. 

Chrome va începe să elimine reclamele enervante la nivel mondial în iulie

Google a început să blocheze unele reclame anul trecut pe baza unor recomandări elaborate Coalition For Better Ads. Instrucțiunile interzic ca site-urile web să utilizeze strategii de publicitate deranjante, cum ar fi ferestrele pop-up sau clipurile video cu sunet automat. Potrivit companiei, sistemul de filtrare a încurajat până acum un număr semnificativ de editori să implementeze reclame mai bune.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Samsung Galaxy S10 E

Telefonul va avea un ecran de 5,8 inch. Pentru reducerea costurilor, acest model nu va veni cu un senzor de amprentă digitală sub ecran, precum o sa aibă S10 și S10+.
Info aici. 

Nokia 8.1 Plus

Nokia 8.1 Plus va avea un ecran FHD+ de 6.22 inch. Va veni cu o camera, blitz și un senzor de amprentă digitală pe partea din spate.
Info aici. 

Informații relevante

Un bug în căutarea Google ar putea permite ca rezultatele frauduloase să apară ca fiind adevărate

Un nou bug Google poate fi exploatat de oricine pentru a manipula rezultatele căutării și pentru a răspândi știri false. Vulnerabilitatea constă în modul în care motorul de căutare Google afișează “Knowledge Graph”, o funcție care arată un fragment de informații deasupra rezultatelor, de obicei sumarizând căutarea.
Mai multe detalii aici. 

Norvegia ia în considerare interzicerea produselor Huawei din infrastructura 5G

Norvegia s-a alăturat altor țări occidentale care si-au exprimat îngrijorarea față de Huawei, iar acum guvernul intenționează să interzică companiei să participe la infrastructura 5G. În ciuda faptului că Huawei a negat în mod repetat toate acuzațiile și a oferit asigurări că echipamentul lor este sigur, tot mai multe țări interzic produsele companiei chineze.
Informații mai detaliate aici.

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.