Topul știrilor – 7-11 Ianuarie 2019
0
Știri importante

Aplicația Facebook nu poate fi ștearsă de pe anumite telefoane Samsung

Utilizatorii de telefoane Samsung au relatat că întâmpină dificultăți atunci când încearcă să șteargă aplicația Facebook. Există doar opțiunea de a o “dezactiva”, dar nu și de a o șterge. Facebook a declarat că o versiune dezactivată se comportă precum o aplicație ștearsă și nu va continua să colecteze date sau să trimită informații către serverele sale.
Mai multe informații aici. 

Chrome va începe să elimine reclamele enervante la nivel mondial în iulie

Google a început să blocheze unele reclame anul trecut pe baza unor recomandări elaborate Coalition For Better Ads. Instrucțiunile interzic ca site-urile web să utilizeze strategii de publicitate deranjante, cum ar fi ferestrele pop-up sau clipurile video cu sunet automat. Potrivit companiei, sistemul de filtrare a încurajat până acum un număr semnificativ de editori să implementeze reclame mai bune.
Informații mai detaliate aici. 

Intel și Facebook vor lansa un nou procesor AI în a doua jumătate a acestui an

Intel și Facebook lucrează împreună la un nou procesor care va facilita implementarea inteligenței artificiale în companiile mari. Intel a dezvăluit noul cip, precum și colaborarea cu Facebook, la Consumer Electronics Show din Las Vegas. Dispozitivul promite să ruleze algoritmi pre-instruiți de machine learning, ceea ce înseamnă că va folosi mai puțin hardware și va fi necesară o cantitate mai mică de energie pentru procesele AI.
Mai multe informații aici. 

Topul produselor noi

Asus ROG Mothership

ROG Mothership poate fi atât un laptop de gaming, cât și un desktop. Acesta are un ecran 1080p de 17.3 inch, GPU Nvidia RTX cu 8 GB de VRAM și procesor Intel six-core i9-8950HK.
Info aici. 

Royole FlexPai

Smartphone-ul pliabil Royole FlexPai a fost lansat oficial la CES 2019 din Las Vegas. Atunci când este în modul tabletă, ecranul are 7,8 inch cu rezoluție QHD. FlexPai vine cu procesor Qualcomm Snapdragon 855, memorie RAM de 6 sau 8 GB și stocare internă de 128 GB sau 256 GB.
Info aici. 

LG Q9

LG Q9 va avea un ecran QHD+ de 6.1 inch, procesor quad-core Snapdragon 821, memorie RAM de 4 GB și GPU Adreno 530. Acesta va veni cu 64 GB de stocare și o baterie de 3000 mAh.
Info aici. 

Topul informațiilor interesante

Cercetătorii în domeniul securității au descoperit că unele aplicații iOS au fost asociate cu un server malware

Patruzeci de aplicații pentru iPhone au comunicat cu un server asociat cu Golduck. Malware-ul este cunoscut de mai bine de un an, după ce a fost descoperit pentru prima dată de Appthority când au fost infectate jocurile clasice și retro de pe Google Play prin încorporarea unui cod backdoor.
Mai multe detalii aici. 

Aeroportul Heathrow din Londra a oprit toate zborurile după ce a fost văzută o dronă în apropiere

Cea mai recentă închidere a aeroportului demonstrează cât de vulnerabil este sistemul de transport aerian la interferențe, sau chiar la simpla posibilitate a acestora. Heathrow a declarat pe Twitter că lucrează cu Poliția Metropolitană și că “a fost doar o măsură de precauție oprirea zborurilor în timp ce investigăm”.
Informații mai detaliate aici. 

Un bug în căutarea Google ar putea permite ca rezultatele frauduloase să apară ca fiind adevărate

Un nou bug Google poate fi exploatat de oricine pentru a manipula rezultatele căutării și pentru a răspândi știri false. Vulnerabilitatea constă în modul în care motorul de căutare Google afișează “Knowledge Graph”, o funcție care arată un fragment de informații deasupra rezultatelor, de obicei sumarizând căutarea.
Mai multe detalii aici. 

Related posts

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.