Știrile zilei – 5 Februarie 2019
0
Apple va limita accesul la senzorii accelerometru și giroscop de pe iPhone

Chiar dacă noua versiune iOS a browserului web Safari va permite în continuare ca site-urile să acceseze date care provin de la giroscopul și accelerometrul de pe iPhone sau iPad, utilizatorii vor trebui să acorde explicit permisiunea aplicației. iOS 12.2 este încă în versiune beta și va include și funcții precum controlul HomeKit TV și suport pentru Apple News Magazines.
Mai multe informații aici. 

Accenture și Microsoft au lansat Accenture Microsoft Business Group

Noul grup reprezintă o alianță strategică de lungă durată, extinderea capacităților de servicii combinate și dezvoltarea de soluții comune la o scară globală. Acesta va co-investi în soluții funcționale și industriale bazate pe tehnologii Microsoft.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Vivo V15 Pro

Vivo V15 Pro va avea procesor Snapdragon 675, ecran AMOLED, memorie RAM de 6 GB și memorie internă de 128 GB. Acesta va veni cu o cameră triplă pe partea din spate cu senzori de 48MP, 8MP și 5MP.
Info aici. 

Meizu M9 Note

Telefonul va avea un ecran de 6,2 inch, procesor Snapdragon 675 și memorie RAM de 6 GB. Acesta va veni cu o baterie de 3900mAh și memorie internă de 64GB sau 128GB.
Info aici. 

Informații relevante

Firefox va dezactiva automat redarea sunetelor din videoclipuri

Noua caracteristică din Firefox 66 se va aplica doar videoclipurilor cu sunet și va fi activată în mod implicit. Utilizatorii vor avea opțiunea de a activa redarea automată a conținutului audio dacă doresc. Actualizarea este programată pentru lansare în data de 19 martie.
Mai multe detalii aici. 

Apple a dezvăluit ce date stochează pe serverele locale din Rusia

În conformitate cu legea din Rusia, Apple stochează câteva informații iCloud pe servere rusești locale. Informațiile stocate sunt limitate la numele complet, adresa de e-mail și numere de telefon. Mesajele, fotografiile, contactele și documentele nu sunt salvate local pentru utilizatorii obișnuiți, deși datele angajaților Apple din țară includ numerele pașaportului, istoricul locurilor de muncă, venituri și adresa completă.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.