Știrile zilei – 6 Februarie 2019
0
Statele Unite avertizează aliaţii europeni să nu cumpere echipament de la Huawei sau ZTE pentru rețelele 5G

Washington consideră că problema este urgentă deoarece țările Uniunii Europene se pregătesc să lanseze rețele 5G, care vor aduce conectivitate aproape instantanee și o capacitate vastă de date. După întâlnirile cu Comisia Europeană și cu guvernul belgian de la Bruxelles, oficialii americani vor vizita Franța, Germania și Spania. “Alegerea unui furnizor de neîncredere, cum ar fi Huawei sau ZTE, va avea multe ramificații pentru securitatea națională“, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat SUA.
Mai multe informații aici. 

Firefox va bloca minarea de criptomonede

Cryptominers sunt fragmente de JavaScript care utilizează resursele PC-ului pentru a mina Bitcoin și alte criptovalute, provocând o mare încărcare a procesorului și descărcând bateriile de pe laptop-uri. Mozilla va lansa actualizarea cu noua caracteristică pe 14 mai.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Moto Z4 Play

Moto Z4 Play va avea un ecran Super AMOLED de 6.22 inch, procesor Qualcomm SM6150 și memorie RAM de 4 GB sau 6GB. Acesta va veni cu un senzor de amprentă sub display și o baterie de 3600 mAh.
Info aici. 

Sony Xperia XZ4

Telefonul va avea procesor Snapdragon 855, 8GB de memorie RAM și stocare internă de 256 GB. Acesta va veni cu sistemul de operare Android 9 Pie și va fi lansat pe 25 februarie.
Info aici. 

Informații relevante

Chrome îi va notifica pe utilizatori dacă parolele lor au fost compromise

O nouă extensie Chrome denumită Password Checkup îi va alerta pe utilizatori dacă introduc o combinație de nume de utilizator/parolă pe care Google o consideră a fi “nesigură”. Compania a declarat că se va folosi de o bază de date cu 4 miliarde de parole care au fost compromise în diferite furturi de date pentru a verifica combinațiile.
Mai multe detalii aici. 

Modul Interpreter din Google Assistant poate traduce în timp real

Modul Interpreter de pe dispozitivele Google Home va permite ca două persoane să susțină o conversație cu Google Assistant pe post de traducător. Conform paginii de suport, caracteristica va fi prezentă pe toate difuzoarele Google Home, pe unele dispozitive care au încorporat Google Assistant și pe Smart Displays.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.