Știrile zilei – 7 Februarie 2019
0
Unele aplicații iOS utilizează SDK-ul Glassbox pentru a înregistra ecranele utilizatorilor fără permisiune

O serie de aplicații populare ale unor companii aeriene, hoteluri și magazine înregistrează ecranul iPhone-ului fără consimțământul utilizatorilor, potrivit unui articol publicat de TechCrunch. Software-ul Glassbox înregistrează fiecare acțiune efectuată în cadrul aplicației, și face chiar și capturi de ecran (screenshot). Pe lângă asta, pentru unele aplicații de călătorie, screenshot-urile includ câmpuri în care utilizatorii introduc informații cum ar fi numere de pașaport, numere de cărți de credit și alte date financiare și personale.
Mai multe informații aici.

Gmail utilizează TensorFlow pentru a bloca în fiecare zi 100 de milioane de mesaje spam

TensorFlow este un framework open-source de machine learning și este utilizat pentru a detecta cele mai dificile mesaje spam, cum ar fi email-urile bazate pe imagini. În plus față de mesajele spam cu imagini, TensorFlow a facilitat detectarea e-mailurilor cu conținut încorporat ascuns și mesaje din domenii create recent.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Sony Xperia XA3

Telefonul va avea un ecran de 6,5 inch și un procesor Qualcomm Snapdragon 660. Va veni cu două camere pe partea din spate și două difuzoare în partea de jos.
Info aici. 

Moto G7 Plus

Moto G7 Plus va avea procesor Qualcomm Snapdragon 660 și 4 GB de memorie RAM. Acesta va veni cu un ecran Full HD+ de 6,24 inch și o cameră principală dual cu senzori de 16MP și 5MP.
Info aici. 

Informații relevante

Facebook va dezvălui modul în care informațiile de contact sunt utilizate pentru direcționarea anunțurilor

Opțiunea “Why am I seeing this?” din meniul drop-down de pe Feed-ul Facebook va dezvălui compania care a plătit pentru reclamă, unele detalii biografice pe care le vizează și dacă au fost încărcate informațiile de contact ale utilizatorului. Actualizarea cu această caracteristică va fi lansată pe 28 februarie.
Mai multe detalii aici. 

Vulnerabilitatea din e-ticketing ar putea permite hackerilor să imprime permise de îmbarcare

Cercetătorii au descoperit că sistemele de e-ticketing folosite de numeroase companii aeriene trimit link-uri de check-in care nu sunt criptate către pasageri. Acest lucru poate pune datele personale de identificare ale pasagerilor (PII) în pericolul de a fi accesate de hackeri și modificate.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.