Știrile zilei – 8 Februarie 2019
0
Google Adiantum va oferi criptare rapidă pentru telefoanele vechi

Adiantum va facilita criptare în telefoanele low-end Android și dispozitivele IoT care nu dispun de puterea de procesare necesară pentru utilizarea serviciilor moderne de criptare. Google intenționează să actualizeze Documentul Android Compatibility Definition (CDD) pentru a “cere ca toate noile dispozitive cu Android să fie criptate folosind unul dintre algoritmii acceptați”.
Mai multe informații aici.

Germania a impus ca Facebook să înceteze combinarea datelor de utilizator colectate de pe Instagram și WhatsApp

Compania va putea utiliza date din diferite programe și aplicații non-Facebook pe care le deține, cum ar fi WhatsApp și Instagram, doar cu acordul explicit al utilizatorului. De asemenea, Facebook va fi forțat să nu mai combine datele colectate de pe site-uri web, care utilizează tehnologii precum pixelul de urmărire Facebook, cu excepția cazului în care utilizatorii își dau din nou consimțământul voluntar.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Vivo V15 Pro

Telefonul va avea o cameră frontală de 32MP și o cameră triplă “AI-powered” pe partea din spate. Acesta va fi lansat pe 20 februarie.
Info aici. 

LG K12 +

LG K12+ va avea procesor Helio P22 și ecran cu rezoluție HD+. Acesta va veni cu 3 GB de RAM și cu sistemul de operare Android 8.1 Oreo.
Info aici. 

Informații relevante

Programatorii vor trebui să dezvăluie software-ul de înregistrare al ecranului sau să riște expulzarea din App Store

Apple a declarat că dezvoltatorii de aplicații vor trebui să elimine sau să dezvăluie în mod corespunzător utilizarea codului Glassbox, care le permite să înregistreze modul în care un utilizator interacționează cu aplicațiile iPhone. Glassbox este disponibil și pentru dezvoltatorii de aplicații Android. Google nu a comentat imediat dacă va interzice codul de înregistrare al ecranului.
Mai multe detalii aici. 

Netflix pentru iOS poate descărca automat episoadele noi

Dacă caracteristica Smart Downloads este activată, aplicația Netflix va aștepta până când dispozitivul este conectat la o rețea Wi-Fi pentru a șterge episoadele vizionate și pentru a descărca cele care sunt recent disponibile.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.