Știrile zilei – 11 Februarie 2019
0
Rusia se va deconecta de la internet în cadrul unui experiment

Autoritățile ruse vor pune în practică un experiment care implică deconectarea tuturor utilizatorilor locali de la internet. Scopul acestui test este de a obține feedback și de a aduce modificări la o lege propusă în decembrie 2018. Conform acestei legi, companiile rusești de telecomunicații trebuie să aibă mijloacele tehnice pentru a redirecționa tot traficul local de Internet spre puncte de schimb care au fost aprobate de Roskomnazor, autoritatea din Rusia de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media.
Mai multe informații aici. 

Facebook a achiziționat compania cu inteligență artificială vizuală, GrokStyle

GrokStyle a creat un motor de căutare vizual cu inteligență artificială care le permite utilizatorilor să găsească produse ce pot fi achiziționate online. Pentru Facebook, tehnologia GrokStyle ar putea fi încorporată în Marketplace, unde utilizatorii cumpără și vând bunuri, sau în sistemele de computer vision folosite pentru a modera conținutul de pe platformele deținute de organizație.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Meizu Note 9

Telefonul va avea un ecran Full HD+ de 6,2 inch, procesor Octa-Core Snapdragon 675 și memorie RAM de 6 GB. Acesta va avea stocare internă de 64 GB/128 GB și o cameră principală dual cu senzori de 48MP și 5MP.
Info aici.

Samsung Galaxy M30

Samsung Galaxy M30 va avea ecran AMOLED Infinity-V, o cameră frontală de 16MP și un sistem triplu pentru camera de pe partea din spate. Acesta va veni cu procesor Exynos 7904 și 6 GB de memorie RAM.
Info aici. 

Informații relevante

Navigarea cu realitate augmentată din Google Maps este acum disponibilă pentru unii utilizatori

Cu această nouă experiență, utilizatorii vor avea o imagine live prin cameră care acoperă cea mai mare parte a ecranului cu indicatori animați suprapuși peste hartă. Funcția va avea nevoie de “mai multe teste” înainte de a fi disponibilă tuturor, a spus Google.
Mai multe detalii aici. 

Chrome OS 72 va extinde suportul pentru Google Assistant și Android Pie

Una dintre cele mai mari caracteristici ale actualizării este integrarea sa nativă de Google Assistant și Android 9 Pie, pentru a fi disponibile pe mai multe Chromebookuri. De asemenea, Chrome OS 72 va adăuga USBGuard pentru a securiza accesul la porturile dispozitivului atunci când acesta este blocat.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.