Știrile zilei – 12 Februarie 2019
0
O vulnerabilitate dintr-un plug-in WordPress poate fi exploatată pentru a controla site-uri

Compania de securitate WebARX a descoperit un bug în plugin-ul Simple Social Buttons, care este folosit pentru funcțiile de partajare a continutului social media. Problema a fost descrisă ca fiind “o aplicare neadecvata a design-ului, care are strânse legături cu lipsa verificării permisiunilor”. Un atacator care poate înregistra conturi noi pe un site poate exploata această vulnerabilitate pentru a modifica setările principale ale site-ului WordPress. Aceste modificări pot permite preluarea prin instalarea backdoor-urilor sau prin spargerea conturilor de administrator.
Mai multe informații aici. 

LinkedIn va lansa propria platformă pentru live video streaming

LinkedIn Live este un serviciu care va permite utilizatorilor și companiilor să difuzeze videoclipuri live pentru anumite grupuri sau pentru întreaga comunitate LinkedIn. Platforma își propune să difuzeze conferințe, sfaturi de la experți, interviuri, știri și evenimente găzduite de companii și mentori.
Mai multe detalii aici. 

Produse noi

Sony Xperia XA3

Sony Xperia XA3 va avea un ecran de 5,9 inch, 4 GB de memorie RAM și 64 GB de stocare internă. Acesta va veni cu o baterie de 3.500mAh și o cameră principală cu doi senzori.
Info aici. 

LG Q9 One

Telefonul are ecran QHD+ de 6,1 inch, o baterie de 3000 mAh și memorie RAM de 4 GB. Acesta vine cu o cameră de 16 MP pe partea din spate și o cameră frontală de 8MP.
Info aici.

Informații relevante

Google a format o echipă pentru proiectarea de chip-uri cu foști ingineri de la Intel și Qualcomm

Google a angajat peste doisprezece ingineri de la principalii concurenți precum Qualcomm, Intel, Broadcom și Nvidia. Compania va crea o nouă divizie în Bengaluru, India, unde va construi propriile procesoare.
Mai multe detalii aici. 

Un nou API Google Docs poate automatiza diverse procese

Utilizând acest API, programatorii ar putea să efectueze sarcini care necesită input-uri manuale în programele online Google. Când API-ul era în faza de previzualizare, companii precum Netflix, Final Draft și Mailchimp l-au folosit pentru a construi soluții automatizate.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.