Știrile zilei – 12 Martie 2019
0
Rusia a blocat serviciul de e-mail criptat ProtonMail

ProtonMail este unul dintre cei mai siguri furnizori de e-mail criptat end-to-end. Blocarea a fost ordonată de Serviciul Federal de Securitate din Rusia și a fost implementată de furnizorii de internet din țară. Utilizatorii ProtonMail nu pot să trimită sau să primească e-mailuri prin intermediul serviciului, dar au încă acces la inbox.
Mai multe informații aici. 

SUA i-a spus Germaniei să înceteze utilizarea echipamentelor Huawei sau să-și piardă accesul la informații

Ambasadorul SUA în Germania i-a scris o scrisoare ministrului economiei în care a avertizat că SUA va limita schimbul de informații cu Germania dacă va permite producătorilor chinezi, cum ar fi Huawei, să participe la construirea rețelelor 5G.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Moto G7 Power

Telefonul va avea ecran de 6,2 inch și o baterie de 5,000 mAh. Acesta va veni cu o cameră principală de 12MP și o cameră frontală de 8MP.
Info aici. 

Huawei P30 lite

Huawei P30 lite va avea ecran de 6,15 inch, procesor Kirin 710 și o baterie de 3.240 mAh. Acesta va veni cu cameră triplă pe partea din spate cu senzori de 20+16+2MP.
Info aici. 

Informații relevante

Apple va lansa serviciul său de streaming TV și video la un eveniment din 25 martie

Apple va introduce un nou serviciu de streaming TV care va oferi utilizatorilor de iPhone și iPad accesul la emisiuni originale gratuite. Acestea vor fi furnizate împreună cu opțiunea de înscriere la alte platforme de streaming. Serviciul TV va fi lansat la nivel global.
Mai multe detalii aici. 

Adobe Shockwave va fi eliminat începând cu 9 aprilie

Platforma multimedia va fi eliminată, iar playerul Shockwave pentru Windows nu va mai fi disponibil pentru descărcare. Adobe a întrerupt și aplicația Adobe Director utilizată pentru a crea conținut Shockwave în februarie 2017, iar compania nu a mai oferit versiunea pentru macOS din martie 2017.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.