Știrile zilei – 13 Martie 2019
0
IBM a utilizat fotografii de pe o rețea de socializare pentru cercetarea recunoașterii faciale, fără permisiunea persoanelor din imagini

IBM a folosit aproximativ un milion de imagini de pe Flickr pentru a-și antrena algoritmii de recunoaștere facială. Utilizatorii nu au știut că fotografiile lor au fost colectate pentru acest proiect și nici nu aveau cum să afle că imaginile preluate din conturile lor personale au fost incluse în setul de date.
Mai multe informații aici. 

Majoritatea aplicațiilor antivirus Android blochează mai puțin de 30% din viruși

Cercetătorii de la AV-Comparatives au testat 250 de aplicații antivirus din Google Play cu 2000 de eșantioane malware. Ei au descoperit că doar 80 de aplicații au putut bloca o cantitate minimă de viruși. “Mai puțin de una din 10 aplicații testate au făcut față celor 2.000 de aplicații malware, în timp ce peste două treimi nu au reușit să atingă o rată de succes de nici măcar 30%”, a spus AV-Comparatives.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Motorola Razr

Telefonul va avea procesor Snapdragon 710, 4/6GB de memorie RAM și spațiu de stocare de 64/128GB. Acesta va veni cu un ecran principal, pliabil de 6,2 inch și o baterie de 2.730 mAh.
Info aici. 

Honor 10i

Honor 10i va avea ecran de 6,21 inch cu rezoluție Full HD+, memorie RAM de 4 GB și stocare internă de 128 GB. Acesta va veni cu un procesor Kirin 710 și GPU Mali-G51.
Info aici. 

Informații relevante

Toate zborurile Boeing 737 Max sunt suspendate în Europa

Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA) a suspendat zborurile tuturor aeronavelor Boeing 737-8 MAX și 737-9 MAX în Europa. Decizia vine după prăbușirea de duminică a zborului Ethiopian Airlines ET302. EASA a declarat că măsura este “necesară pentru asigurarea siguranței pasagerilor”.
Mai multe detalii aici. 

Noul sistem de recunoaștere vocală Google funcționează instantaneu și offline pe Pixel

Google a actualizat tastatura Gboard pe telefoanele Pixel cu dictare AI offline. Utilizatorii vor putea dicta e-mailuri și texte mai rapid și mai eficient, a spus Google, fără să-și facă griji dacă au conexiune la internet. În prezent, noua actualizare este disponibilă doar pe telefoanele Pixel, în limba engleză.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.