Știrile zilei – 14 Martie 2019
0
Un adware Android a fost descărcat de aproape 150 de milioane de ori înainte de a fi eliminat din Play Store

Experții în securitate de la Check Point au găsit cod de adware în 210 aplicații Android din Google Play Store care au fost descărcate de aproape 150 de milioane de ori. Codul “SimBad” este ascuns în SDK-ul acestor aplicații. Adware este o formă de malware care se instalează singur pe un dispozitiv fără ca utilizatorii să știe și apoi afișează reclame.
Mai multe informații aici. 

Facebook și Instagram au picat în mai multe țări din întreaga lume

Facebook, Instagram, Messenger și WhatsApp au avut probleme tehnice pentru utilizatorii din întreaga lume timp de mai multe ore. Compania a recunoscut oficial problema pe Twitter. Ultima dată când Facebook a avut o întrerupere de această magnitudine a fost în 2008, când site-ul avea doar 150 de milioane de utilizatori, în comparație cu cei 2,3 miliarde pe lună. Cauza întreruperii nu a fost încă făcută publică.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Google Pixel 3 Lite XL

Telefonul va avea procesor Snapdragon 625, 3 GB de memorie RAM și un ecran de 6 inch. Va veni cu o cameră frontală de 8MP și senzor de amprentă pe partea din spate.
Info aici. 

Huawei Nova 4e

Huawei Nova 4e are ecran de 6,15 inch cu rezoluție Full HD+, procesor Kirin 710 și GPU Mali-G51. Acesta vine cu 4GB/6GB de memorie RAM și stocare internă de 128GB.
Info aici. 

Informații relevante

Google a eliminat 2.3 miliarde de “reclame rele” în 2018 pentru a combate frauda și dezinformarea

Google a mai eliminat și aproximativ 734.000 de editori și programatori din rețeaua sa publicitară și a scos complet anunțurile din aproape 1.5 milioane de aplicații. Potrivit companiei, a eliminat și reclamele din aproximativ 1,2 milioane de pagini din cauza încălcării politicilor privind “conținutul eronat, instigator la ură sau de calitate scăzută”.
Mai multe detalii aici. 

China testează recunoașterea facială pentru plata biletelor de metrou

De fiecare dată când un călător se uită la o tabletă poate să îi fie recunoscută fața, pentru a-și deduce tariful biletelor de la o metodă de plată conectată anterior. Sistemul poate fi alimentat de o conexiune la o rețea 5G care ar putea permite ca tehnologia să se scaleze pentru milioane de pasageri.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.