Știrile zilei – 29 Martie 2019
0
Analiștii de la Positive Technologies au descoperit o “tehnologie nedocumentată” ascunsă pe chip-urile Intel

Cercetătorii de securitate de la Pozitive Technologies au afirmat că procesoarele Intel conțin un “analizor de semnal logic” capabil să citească “aproape toate datele de pe un computer”. A fost denumit VISA (Visualization of Internal Signals Architecture) și poate permite hackerilor să acceseze informațiile stocate în memoria computerului, precum și informațiile generate de “periferice”, cum ar fi o cameră web.
Mai multe informații aici.

Autoritățile britanice susțin că Huawei ar putea prezenta riscuri de securitate

Marea Britanie a acuzat public Huawei Technologies că nu a reparat vulnerabilitățile de securitate din echipamentele sale de telefonie mobilă și a dezvăluit noi “probleme tehnice semnificative”. Raportul precizează că ar fi “dificil” de gestionat riscurile generate de viitoarele implementări ale produselor Huawei, cu excepția cazului în care procesele de software și de securitate cibernetică ale companiei vor fi revizuite.
Informații mai detaliate aici.

Produse noi

Samsung Galaxy Tab A 8.0

Tableta are ecran de 8 inch, procesor Exynos 7904 și memorie RAM de 3 GB. Vine cu o baterie de 4.200 mAh și o cameră principală de 8MP.
Info aici.

nubia Red Magic 3

Red Magic 3 va avea procesor Snapdragon 855 și 8 GB de memorie RAM. Telefonul va veni cu un sistem de răcire hibrid (aer-lichid) și va fi echipat cu un ventilator care se va porni automat când temperatura dispozitivului este prea mare în timp ce se rulează jocuri.
Info aici.

Informații relevante

Apple și-a cerut scuze pentru problemele cu tastatura MacBook

Apple a recunoscut că un “număr mic” de utilizatori se confruntă în continuare cu probleme de fiabilitate și cu erori la utilizarea tastaturii de generația a treia a companiei. Purtătorul de cuvânt de la Apple a adăugat că “marea majoritate a clienților au o experiență pozitivă cu noua tastatură”.
Mai multe detalii aici.

Office Depot va plăti o amendă în valoare de 35 de milioane de dolari pentru că a mințit despre atacuri malware

FTC a amendat Office Depot pentru și-a mințit clienții pentru a-i convinge să plătească pentru suport tehnic. Retailerul a oferit consumatorilor o scanare gratuită a virusului, care apoi ar fi arătat că dispozitivul persoanei este infectat cu malware, chiar dacă nu era cazul.
Informații mai detaliate aici.

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.