Știrile zilei – 4 Aprilie 2019
0
YouTube a ignorat avertismentele angajaților despre videoclipurile extremiste

Potrivit unui articol Bloomberg, directorii YouTube, inclusiv CEO-ul Susan Wojcicki, au ignorat în repetate rânduri avertismentele cu privire la videoclipurile violente sau înșelătoare care au câștigat popularitate pe site, deoarece nu doreau să piardă implicarea utilizatorilor. Potrivit angajaților, obiectivul intern a fost să se ajungă la 1 miliard de ore de vizionări pe zi. Avocații companiei i-au sfătuit pe angajații YouTube care nu erau în echipele de moderare să nu caute videoclipuri toxice. Dacă nu există dovezi că personalul știa că acest conținut există, firma ar fi mai puțin răspunzătoare.
Mai multe informații aici.

Cercetătorii au găsit 540 de milioane de date Facebook pe servere expuse

Cercetătorii de la UpGuard au constatat că datele utilizatorilor Facebook au fost stocate pe serverele de cloud computing Amazon, într-un mod care a permis descărcarea acestora de către oricine. Facebook a declarat că lucrează cu Amazon pentru a elimina bazele de date, după ce au fost notificați despre problemă. O altă bază de date, de la o aplicație denumită At the Pool, a expus nume, parole și adrese de e-mail a 22.000 de persoane, a spus UpGuard.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Redmi Pro 2

Redmi Pro 2 va avea procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 855. Acesta va veni cu un cititor de amprente in-display si o cameră de 48MP.
Info aici. 

Realme U1

Telefonul va avea 6 GB de memorie RAM și 128 GB de stocare internă. Acesta va veni cu ecran Full HD+ de 6,3 inch, procesor MediaTek Helio P70 și GPU Mali G72.
Info aici. 

Informații relevante

Experții AI doresc ca Amazon să nu mai vândă tehnologia sa de recunoaștere facială poliției

27 de cercetători au semnat o scrisoare deschisă, criticând Amazon pentru faptul că a ignorat studiile altor cercetători despre software-ul Rekognition. Grupul cere ca organizația să oprească vânzările software-ului către forţele de poliţie.
Mai multe detalii aici.

Facebook va elimina aplicațiile sale de pe Windows Phone

Compania nu va mai oferi suport pentru aplicațiile sale pe Windows Mobile, începând cu data de 30 aprilie. Modificarea se va aplica pentru Instagram, Messenger și aplicația mobilă Facebook.
Informații mai detaliate aici.

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.