Știrile zilei – 6 Mai 2019
0
UE va investiga Apple în urma unei reclamații de la Spotify care acuză practici anticoncurenţiale

Uniuniea Europeană a decis să lanseze o investigație antitrust asupra afirmațiilor potrivit cărora Apple blochează Spotify și alte servicii care rivalizează cu Apple Music, prin intermediul normelor din App Store. Ancheta va începe în “următoarele săptămâni”.
Mai multe informații aici. 

Mozilla a lansat Firefox 66.0.4 pentru a repara un bug care a oprit extensiile din browser

Mozilla a lansat o actualizare pentru Firefox, care rezolvă problema legată de un certificat expirat, ce a dezactivat extensiile pentru marea majoritate a utilizatorilor. Remedierea nu se va aplica în Firefox ESR sau Firefox pentru Android, dar compania a spus că lucrează la un nou patch.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Huawei P Smart Z

Telefonul va avea ecran Ultra FullView de 6.59 inch, procesor Kirin 710 și memorie RAM de 4 GB. Acesta va veni cu memorie internă de 64 GB și o baterie de 4.000 mAh.
Info aici. 

vivo S1 Pro

vivo S1 Pro are ecran Super AMOLED de 6,39 inch, procesor Snapdragon 675 și memorie RAM de 6 GB sau 8 GB. Acesta vine cu cameră triplă pe partea din spate cu senzori de 48MP, 8MP și 5MP.
Info aici. 

Informații relevante

Samsung susține că lucrează la o tehnologie care va plasa camera sub ecran

Samsung a confirmat că va dezvolta o soluție de cameră sub ecran. Compania a spus că noua tehnologie va permite o experiență “de full screen perfect”. Această inovație ar avea ca rezultat un ecran de 100% fără niciun fel de deschideri sau borduri.
Mai multe detalii aici. 

Guvernul din Marea Britanie a început să accepte Apple Pay și Google Pay

Guvernul britanic acceptă acum plățile prin Apple și Google Pay pentru unele servicii. Cetățenii își pot folosi telefoanele pentru a plăti patru servicii în prezent, dar în cursul acestui an proiectul se va extinde cu mai multe opțiuni.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.