Știrile zilei – 10 Mai 2019
0
Co-fondatorul Facebook, Chris Hughes, a solicitat “dezmembrarea” companiei

Co-fondatorul Facebook a declarat că CEO-ul Mark Zuckerberg are “putere necontrolată” și că organizația a devenit un monopol. Chris Hughes, care a părăsit compania în 2007, susține că Facebook a eliminat concurența din sectorul social network și a dobândit “control unilateral asupra dreptului la libertatea de exprimare” la nivel mondial.
Mai multe informații aici. 

Twitter a suspendat 166,153 de conturi în a doua jumătate a anului 2018 pentru că au promovat terorismul

Twitter a suspendat peste 160.000 de conturi în 2018 în încercarea de a împiedica răspândirea conținutului care promovează terorismul pe platforma sa. Compania a declarat că software-ul propriu a găsit o mare parte din conținut, și că 91% din conturile suspendate au fost marcate de acesta.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Oppo K3

Oppo K3 va avea ecran AMOLED de 6,5 inch, procesor Snapdragon 710 și spațiu de stocare de 128 GB. Acesta va veni cu cameră principală dublă cu senzori de 16MP + 2MP.
Info aici

Moto E6

Telefonul va avea ecran MaxVision de 5,45 inch și procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 430. Camera principală va fi de 13MP și cea frontală de 5MP.
Info aici. 

Informații relevante

WhatsApp nu va mai oferi suport pentru telefoanele cu Windows începând din 31 decembrie 2019

Într-un post pe blog, WhatsApp a spus că nu mai dezvoltă actualizări pentru sistemul de operare Windows Phone. De asemenea, pe 1 februarie 2020, WhatsApp a anunțat că nu va mai oferi suport nici pentru telefoanele cu versiunea Android 2.3.7 sau mai veche, și nici pentru versiunea iOS 7 sau mai veche.
Mai multe detalii aici. 

Sonos va lansa Google Asistent pe difuzoarele sale inteligente săptămâna viitoare

Disponibilitatea Google Assistant pe Sonos a fost programată inițial pentru 2018, dar a fost amânată în noiembrie până în acest an. CEO-ul companiei, Patrick Spence, a confirmat că intenționează să lanseze Asistant săptămâna viitoare. Funcționalitatea va fi disponibilă inițial în SUA, “cu mai multe regiuni disponibile în următoarele câteva luni”.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.