Știrile zilei – 13 Mai 2019
0
Google testează detectarea automată a accidentelor de mașină în Android Q

XDA-Developers au găsit referințe la funcționalitatea de detectare a accidentelor de mașină în aplicația Android Q Beta 3 Safety Hub. Caracteristica ar putea “lansa automat o alertă atunci când dispozitivul detectează că utilizatorul este implicat într-un accident de mașină”. Este posibil ca funcția să folosească datele GPS pentru a determina dacă utilizatorul se află într-o mașină, accelerometrul pentru a detecta oprirea bruscă sau violentă și microfonul pentru a înregistra sunetul accidentului.
Mai multe informații aici. 

Facebook a dat în judecată compania de analiză a datelor Rankwave

Facebook a dat în judecată Rankwave, o companie sud-coreeană care analizează datele de pe platforma social media pentru marketing. Procesul face referire la oferta trimisă de Rankwave către anumite companii prin care au putut să creeze un pas de autorizare Facebook în aplicațiile lor, astfel încât să poată transmite toate datele utilizatorilor către Rankwave. Compania sud-coreeană a folosit aceste date pentru a crea și a vinde software de publicitate și marketing.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

HTC Exodus 1s

Exodus 1s va avea HTC Zion Vault, o divizie privată de blockchain care permite utilizatorilor să efectueze tranzacții cu criptomonede și să-și gestioneze profilul. Telefonul va fi lansat până la sfârșitul trimestrului al treilea al acestui an.
Info aici. 

Motorola One Vision

Telefonul va avea procesor Exynos 9609, memorie RAM de 4 GB și o cameră principală dublă cu senzori de 48MP și 5MP. Acesta va fi lansat pe 15 mai.
Info aici. 

Informații relevante

Google a anunțat că toate Chromebook-urile noi vor fi laptopuri Linux

Chromebook rulează sistemul de operare ChromeOS care este construit pe kernel-ul Linux, dar a fost conceput inițial pentru a funcționa numai în browser-ul web Google Chrome. De acum înainte, toate dispozitivele Chromebook vor putea să ruleze Linux pe ChromeOS, atât cele cu procesor ARM, cât și Intel.
Mai multe detalii aici. 

O actualizare de software a blocat sute de monitoare de gleznă deținute de poliția olandeză

Poliția a declarat că o actualizare de software a creat o “întrerupere” în sute de monitoare de gleznă utilizate pentru a-i urmări pe cei arestați la domiciliu sau eliberaţi pe cauţiune, și că o perioadă nu au avut nici o modalitate de a-i găsi pe suspecți și infractori. Incidentul reprezintă a doua dată când autoritățile olandeze au pierdut accesul la sistemul lor de monitorizare în ultimul an.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.