Știrile zilei – 14 Mai 2019
0
Twitter a colectat și a trimis date despre locația unor utilizatori

Compania a anunțat că a descoperit un bug în sistemul său care a colectat și împărtășit accidental datele de localizare de pe dispozitivele iOS cu unul dintre “partenerii săi de încredere”. Twitter a declarat că eroarea a apărut numai în aplicația iOS, în cazurile în care utilizatorii au adăugat un al doilea cont.
Mai multe informații aici. 

O vulnerabilitate din WhatsApp a permis hackerilor să instaleze spyware pe telefoane

Codul malware, dezvoltat de compania israeliană NSO Group, a fost instalat atât pe iPhone, cât și pe telefoanele Android, prin funcția apelului din aplicație. Spyware-ul a putut fi transmis chiar dacă utilizatorul nu a răspuns la telefon, iar apelurile au dispărut adesea din istoricul WhatsApp.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Oppo Reno Z

Reno Z va avea ecran super AMOLED de 6,4 inch, procesor MediaTek Helio P90 și memorie RAM de 6 GB. Acesta va veni cu memorie internă de 256 GB și o baterie de 3.950 mAh.
Info aici. 

Redmi K20 Pro

Telefonul va avea procesor Snapdragon 855 și ecran super AMOLED de 6,39 inch. Camera principală va fi triplă cu senzori de 48MP, 8MP și 16MP.
Info aici. 

Informații relevante

Lenovo a dezvăluit un laptop cu ecran pliabil

Lenovo lucrează la acest laptop de peste trei ani și intenționează să lanseze un dispozitiv finalizat în 2020, ca parte a mărcii ThinkPad X1 premium. Compania nu a oferit încă un nume oficial pentru prototip.
Mai multe detalii aici.

Microsoft va cheltui 100 milioane USD pentru a deschide primul centru de dezvoltare în Africa

Localitățile inițiale vor fi Nairobi, capitala Kenyei și Lagos, centrul comercial al Nigeriei. Microsoft intenționează să angajeze 100 de programatori full-time în cele două orașe până la sfârșitul acestui an și să se extindă la 500 până la sfârșitul anului 2023.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.