Știrile zilei – 15 Mai 2019
0
O vulnerabilitate de securitate nouă din procesoarele Intel ar putea permite furtul de date direct de pe procesor

Defectul, denumit ZombieLoad, a fost descoperit de către cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din Graz. Wired a scris că Apple și Google au emis deja actualizări, iar Microsoft a anunțat astăzi lansarea unor patch-uri. Vulnerabilitatea afectează aproape toate chip-urile Intel lansate din 2011 până în prezent, potrivit unui articol TechCrunch.
Mai multe informații aici. 

San Francisco a interzis folosirea tehnologiei de recunoaștere facială de către agențiile guvernamentale

Ordonanța Stop Secret Surveillance interzice agențiilor din oraș, inclusiv poliției, să utilizeze tehnologia de recunoaștere facială. De asemenea, solicită crearea unei comisii publice care să supravegheze achiziționarea tehnologiilor precum sunt cele din sistemele de recunoaștere automată a plăcuțelor de înmatriculare.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Honor 20

Honor 20 va avea ecran IPS-LCD de 6.26 inch, procesor octa-core HiSilicon Kirin 980, memorie RAM de 6 GB și stocare internă de 128 GB. Acesta va fi lansat pe 21 mai.
Info aici. 

Huawei P20 Lite

Telefonul va avea ecran LCD FHD+ de 5,84 inch, procesor HiSilicon Kirin 710 și baterie de 3000 mAh. Va veni cu patru camere pe partea din spate, cu senzor principal de 24MP.
Info aici. 

Informații relevante

Facebook impune noi restricții pentru streaming-ul live

Compania a spus că va aplica o politică “one strike” pentru Facebook Live, care va interzice accesul la streaming pentru utilizatorii care încalcă o dată standardele comunității, pentru o anumită perioadă de timp. “De exemplu, cineva care trimite un link care conține declarația unui grup terorist fără niciun context va fi acum blocat de la utilizarea serviciului Live”, a declarat Guy Rosen, vicepreședinte Facebook.
Mai multe detalii aici. 

Versiunile vechi Windows primesc o nouă actualizare pentru a opri atacurile WannaCry

Microsoft lansează o actualizare de securitate pentru mai multe versiuni vechi de Windows, inclusiv Windows XP și Windows Server 2003, care nu mai primesc în prezent suport de la Microsoft. Compania a spus că un defect “wormable” din aceste sisteme ar putea duce la un hack precum WannaCry.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.