Știrile zilei – 16 Mai 2019
0
Google a prezentat “Translatotron”, un sistem de traducere care poate reproduce vocea umană

Translatotron utilizează inteligența artificială pentru a converti discursul dintr-o limbă în alta, păstrând în același timp vocea utilizatorului, a spus Google. Lansarea Translatotron a venit la o lună după ce Google a introdus SpecAugment, un model AI care utilizează computer vision și o varietate de tehnici pentru a înțelege cuvintele din imagini spectrografice.
Mai multe informații aici. 

Trump a interzis utilizarea tehnologiei de telecomunicații străine care prezintă un risc de securitate

Președintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv care a declarat o urgență națională și a interzis utilizarea echipamentelor de telecomunicații făcute de companii care sunt considerate o amenințare la adresa securității naționale. Ordinul executiv nu a vizat în mod specific China sau companiile chineze. Cu toate acestea, separat, și imediat după semnarea ordinului, Departamentul de Comerț a adăugat Huawei și 70 de afiliați pe “Entity List”.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Oppo K3

Telefonul va avea ecran de 6,5 inch, procesor Snapdragon 710, memorie RAM de 6 GB/8 GB și memorie internă de 128 GB. Acesta va avea o cameră principală dublă cu senzori de 16MP și 2MP.
Info aici. 

Redmi K20

Redmi K20 va avea ecran AMOLED și procesor Qualcomm Snapdragon 855. Acesta va veni cu cameră foto de 48MP pe partea din spate și un scaner de amprente in-display.
Info aici. 

Informații relevante

China a blocat Wikipedia în toate limbile

Guvernul din China a interzis anterior versiunea în limba chineză a site-ului, iar acum blocajul s-a extins pentru a include toate limbile. Fundația Wikimedia a declarat că nu a primit nicio notificare în legătură cu această cenzură.
Mai multe detalii aici. 

Google a dezvăluit o eroare de securitate în cheile Bluetooth Titan Security

Google a anunțat că va înlocui cheile de securitate Titan din cauza unei vulnerabilități descoperite în procesul de conectare prin Bluetooth. Compania a declarat că eroarea ar putea permite hackerilor să preia control asupra dispozitivelor și/ sau să se conecteze la conturile utilizatorilor.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.