Știrile zilei – 9 Iulie 2019
0
Microsoft utilizează meniul Android Share pentru a plasa reclame despre aplicațiile sale

Utilizatorii de dispozitive Android pot vedea reclame care îi îndeamnă să instaleze aplicații Microsoft atunci când deschid sau trimit un fișier. Conform unui articol din Android Police, această situație apare după instalarea unei aplicații Microsoft Office și se întâmplă la momente diferite. Problema există de cel puțin 6 luni.
Mai multe informații aici.

O vulnerabilitate de securitate din Zoom ar putea permite site-urilor web să activeze camera unui Mac fără permisiune

Cercetătorul în domeniul securității, Jonathan Leitschuh, a găsit o vulnerabilitate gravă în aplicația Zoom pentru conferințe video. El a demonstrat că orice site web poate deschide un apel video pe un Mac cu această aplicație instalată. Acest lucru este posibil deoarece Zoom instalează un server web pe Mac care acceptă cereri ce nu ar putea fi permise de browsere obișnuite.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Google Pixel 4 XL

Telefonul va avea ecran de 6,25 inch, cameră triplă pe partea din spate și senzori de recunoaștere facială. Acesta va fi lansat în octombrie.
Info aici. 

Honor 9X Pro

Honor 9X Pro va avea procesor Kirin 810, cameră frontală de 25MP și o baterie de 4.000 mAh. Camera din spate va avea senzori de 48MP, 8MP și 2MP.
Info aici. 

Informații relevante

Facebook a construit un soft care urmărește știrile false despre companie

Software-ul Stormchaser este folosit pentru a urmări “știrile false“, zvonurile și informațiile controversate despre Facebook, produsele și serviciile sale. În anumite cazuri, compania a luat măsuri pentru a opri răspândirea unor afirmații.
Mai multe detalii aici.

Bosch a lansat un serviciu în cloud de gestionare a bateriilor EV

Bosch a anunțat un nou serviciu, denumit Battery in the Cloud, care va suplimenta sistemele de gestionare a bateriilor EV prin implementarea unor proceduri care să reducă uzura celulelor. Acesta va prelungi durata de viață a bateriilor pentru automobilele electrice prin analiza continuă a stării bateriei, optimizarea proceselor de reîncărcare și furnizarea de sfaturi despre conservarea energiei.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.