Știrile zilei – 8 Noiembrie 2019
0
Un comitet internațional solicită interzicerea temporară a reclamelor politice din mediul online

Un „comitet mare” internațional format din parlamentari care investighează știrile false a cerut interzicerea temporară a publicității politice ce conține informații înșelătoare de pe rețelele sociale. Comitetul politicienilor din întreaga lume a convenit la Dublin că statele individuale ar trebui să interzică reclamele politice până când va exista o reglementare corespunzătoare în vigoare.
Mai multe informații aici. 

Soneria Amazon Ring a expus parole Wi-Fi și a oferit acces la rețeaua din casele utilizatorilor

Cercetătorii de securitate de la Bitdefender au descoperit o vulnerabilitate în soneria Ring care a expus parolele rețelelor Wi-Fi la care erau conectate. Vulnerabilitatea apare din momentul în care dispozitivul este configurat pentru prima dată și aplicația pentru smartphone Ring trebuie să trimită datele către serverele Amazon din cloud.
Informații mai detaliate aici. 

Produse noi

Huawei Y9s

Telefonul are ecran de 6,59 inch, procesor Kirin 710F și 6 GB RAM. Are trei camere pe partea din spate cu senzori de 48MP, 8MP și 2MP.
Info aici. 

Realme X2 Pro

X2 Pro va avea ecran Fluid AMOLED de 6,55 inch, procesor Snapdragon 855+ și până la 12 GB RAM. Va veni cu o baterie de 4.000mAh.
Info aici. 

Informații relevante

OpenAI a publicat programul care poate scrie știri false extrem de credibile

În februarie, OpenAI a anunțat că a dezvoltat un algoritm ce poate scrie știri false și spam. Organizația a declarat că este prea periculos și a planificat doar o lansare parțială, astfel încât să poată oferi bucăți din tehnologie și să analizeze modul în care este utilizată. Azi însă, au publicat tot AI-ul.
Mai multe detalii aici.

Google a lansat o nouă pagină principală de YouTube

Google a anunțat că lansează o nouă experiență pentru pagina principală de YouTube de pe desktop-uri și tablete. Noua interfață a fost descoperită pentru prima dată în august, iar lansarea oficială începe astăzi și ar trebui să fie disponibilă tuturor „în curând”.
Informații mai detaliate aici. 

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.