Știrile zilei – 17 Iulie 2023

AI image generation model CM3leon
Meta a dezvăluit un nou model AI de generare de imagini denumit CM3leon

Compania susține că CM3leon poate transforma generarea text-în-imagine și imagine-în-text. Majoritatea generatoarelor de imagini AI precum DALL-E2 și Imagen folosesc difuzia pentru a genera imagini prin scăderea zgomotului din reprezentarea inițială, dar modelul de la Meta folosește un mecanism denumit „attention” pentru a cântări relevanța datelor de intrare, cum este un text. Conform celor de la Meta, CM3leon necesită de cinci ori mai puține resurse și un set de date de antrenare mai mic decât modelele anterioare.
Sursa

 

Internetul wireless bazat pe lumină „LiFi” este acum standardizat

LiFi, care vine de la „light fidelity”, este o tehnologie wireless care folosește lumina și nu frecvențele radio pentru a transmite date. IEEE, grupul din spatele standardelor Wi-Fi, a definit specificațiile stratului fizic și arhitecturile de sistem pentru comunicarea wireless folosind unde de lumină.
Sursa

 

Google Play Games pentru PC este disponibil în 60 de țări noi

Proiectul Play Games beta pentru PC le permite utilizatorilor să joace jocuri Android pe sistemele cu Windows. Odată cu această extindere recentă, programul a ajuns să fie disponibil în peste 120 de țări.
Sursa

 

Meta a blocat accesarea aplicației Threads printr-un VPN pentru utilizatorii din UE

Compania a lansat Threads săptămâna trecută, dar din cauza preocupărilor legate de confidențialitate, aplicația nu este disponibilă în UE. Utilizatorii care au încercat să acceseze Threads folosind un VPN au primit un mesaj de eroare care spunea că este „indisponibil în regiunea ta”.
Sursa

 

Produse noi

 

Oppo K11

Oppo K11 va avea ecran AMOLED de 6,7 inch, procesor Snapdragon 782G și memorie RAM de până la 12 GB. Va veni cu o baterie de 4.870 mAh.
Sursa

 

Realme 11

Telefonul are ecran Super AMOLED de 6,43 inch, procesor MediaTek Dimensity 6020, 8 GB RAM și spațiu de stocare de până la 256 GB. Vine cu o baterie de 5000 mAh.
Sursa

What do you think?

Related articles

Contact us

Partner with us to
boost your business growth

We’re happy to answer any questions you may have and help you determine which of our services best fit your needs.

What to expect:

What happens next?

1

We Schedule a call at your convenience 

2

We do a discovery and consulting meting 

3

We prepare a proposal and present a solution 

Schedule a Free Consultation