Qualcomm intenționează să ceară interdicția importurilor de iPhone în SUA deoarece Apple nu plătește redevențele
Qualcomm ia în considerare trimiterea unei solicitări către Comisia Internațională a Comerțului pentru interzicerea importurilor de telefoane iPhone în SUA. În cazul în care ITC aprobă solicitarea, ar putea duce la pierderi de miliarde și miliarde de vânzări pentru Apple și va afecta planurile de lansare a noului iPhone. În anul 2013 Apple a reușit să interzică importarea unui telefon Samsung în SUA, de exemplu, deoarece erau încalcate două brevete. Deși iPhone este proiectat de Apple, este fabricat în totalitate în Asia și trebuie să fie importat pentru a ajunge la consumatorii americani.
Mai multe infomații aici.
NASA a lansat o provocare publică pentru oricine este interesat de programare vintage
Competiția se numește High Performance Fast Computing Challenge (HPFCC). NASA dorește să dea un premiu oricărei persoane care poate actualiza software-ul utilizat pentru a proiecta aeronave experimentale, cunoscute sub numele de X-planes. Codul este în Fortran, care datează din anii 1950. NASA dorește ca software-ul de proiectare FUN3D să fie optimizat astfel încât să ruleze de 10 ori panâ la 10.000 de ori mai rapid pe supercomputerul Pleiades, fără a sacrifica acuratețea acestuia.
Informații mai detaliate aici.
Produse noi
OnePlus 5
Telefonul va avea procesor Snapdragon 835, 6GB RAM și 128GB de stocare internă. OnePlus 5 va veni cu o baterie de 3.600 mAh și o cameră dual-lens pe spate.
Info aici.
Oppo R11
Oppo R11 va avea un ecran de 5,5 inch cu rezoluție Full HD și 4 GB RAM. Acesta va fi lansat pe 9 Mai și va veni cu procesor Snapdragon 660.
Info aici.
Informații relevante
Youtube a anunțat șapte emisiuni noi
Show-urile vor fi disponibile exclusiv pe YouTube. Noile serii originale vor fi cu Kevin Hart, Ellen DeGeneres, Demi Lovato, Rhett & Link de pe YouTube, Katty Perry, Ryan Seacrest și Slow Mo Guys. Toate emisiunile vor conține reclame, a declarat Robert Kyncl, Chief Business Officer de la Youtube.
Mai multe detalii aici.
Un AI cu machine learning poate identifica diferite stiluri muzicale
Cercetătorii au testat sistemul AI prin a-l pune să asculte un pianist care cânta live mai multe stiluri muzicale (baroc, clasic, ragtime și jazz). AI-ul a identificat genul muzical mult mai rapid decât un software convențional, codat manual de oameni. Acest algoritm ar putea duce la dezvoltarea unor metode mai sofisticate de organizare și căutare în bazele de date muzicale, au spus cercetătorii de la Cambridge.
Informații mai detaliate aici.
Știri distractive
Un sistem cu rețea neurală și machine learning poate anima jocurilor video
Noua cercetare de la Universitatea din Edinburgh ar putea face ca personajele unui joc să se miște mult mai realist. Sistemul AI poate extrage informații de animație dintr-o bază de date în funcție de modul în care utilizatorii manipulează gamepad-ul. Instruirea rețelei neurale a durat 30 de ore pe un GPU NVIDIA GeForce GTX 660, potrivit articolului.
Mai multe info aici.