Știrile zilei – 11 Iulie 2023

Un nou ransomware denumit „Big Head” afișează o alertă falsă de actualizare Windows

Cercetătorii de securitate de la FortiGuard Labs au descoperit două variante a ransomware-ului „Big Head” care se răspândește prin publicitate malițioasă ce promovează actualizări false de Windows și programe de instalare de Microsoft Word. Una dintre variante folosește un ecran de actualizare Windows fals pentru a bloca utilizatorii în timp ce criptează fișierele dispozitivului în fundal, un proces care durează doar 30 de secunde.
Sursa

 

Rețelele sociale pot stoca în continuare datele utilizatorilor din UE în SUA, conform unui nou acord

Potrivit acordului E.U.-U.S. Data Privacy Framework, SUA va înființa o instanță de revizuire a protecției datelor pentru a soluționa plângerile privind drepturile de confidențialitate a utilizatorilor europeni. De asemenea, va fi restricționat accesul la date de către agențiile de informații din SUA.
Sursa

 

Apple a lansat o actualizare urgentă zero-day pentru iOS, iPadOS și macOS

Vulnerabilitatea zero-day, identificată ca CVE-2023-37450, a fost raportată de un cercetător de securitate anonim. Conform avizelor Apple pentru iOS și macOS, compania știe că bug-ul este exploatat în mod activ.
Sursa

 

Instagram Threads a depășit 100 de milioane de utilizatori

Aplicația care a avut până acum cea mai rapidă creștere a fost ChatGPT de la OpenAI. Dar site-ul respectiv a avut nevoie de două luni pentru a ajunge la 100 de milioane de utilizatori.
Sursa

 

Produse noi

 

Honor X6a

Honor X6a va avea ecran de 6,56 inch, procesor Snapdragon 480 Plus, 6 GB RAM și spațiu de stocare de 128 GB. Va veni cu o baterie de 5.200 mAh.
Sursa

 

Oppo A78 4G

Telefonul are ecran AMOLED de 6,43 inch, procesor Snapdragon 680, 8 GB RAM și spațiu de stocare de 256 GB. Vine cu o baterie de 5000 mAh.
Sursa

What do you think?

Related articles

Contact us

Partner with us to
boost your business growth

We’re happy to answer any questions you may have and help you determine which of our services best fit your needs.

What to expect:

What happens next?

1

We schedule a call at your convenience 

2

We have a discovery and consulting meeting 

3

We prepare a proposal and present a solution 

Schedule a Free Consultation