Topul știrilor – 10-14 Iulie 2023

Topul știrilor

Top știri interesante

 

Un nou ransomware denumit „Big Head” afișează o alertă falsă de actualizare Windows

Cercetătorii de securitate de la FortiGuard Labs au descoperit două variante a ransomware-ului „Big Head” care se răspândește prin publicitate malițioasă ce promovează actualizări false de Windows și programe de instalare de Microsoft Word. Una dintre variante folosește un ecran de actualizare Windows fals pentru a bloca utilizatorii în timp ce criptează fișierele dispozitivului în fundal, un proces care durează doar 30 de secunde.
Sursa

 

Google testează un chatbot AI medical în spitale

Med-PaLM 2 este un sistem AI conceput pentru a oferi răspunsuri la întrebări medicale. Potrivit unui articol publicat de The Wall Street Journal, chatbot-ul AI este testat din aprilie. Compania a declarat că Med-PaLM 2 poate fi deosebit de util în țările cu acces limitat la medici.
Sursa

 

Chatbot-ul Google Bard AI este acum disponibil în UE

Bard este acum disponibil în peste 230 de țări și teritorii din întreaga lume și poate răspunde la întrebări în peste 40 de limbi. Google a adăugat și noi funcții, inclusiv capacitatea de a salva și redenumi conversațiile, de a partaja răspunsuri cu prietenii, și de a schimba tonul și stilul răspunsurilor de la Bard.
Sursa

 

Elon Musk a anunțat o nouă companie cu inteligență artificială care își propune „să înțeleagă adevărata natură a universului”

Noua companie se numește xAI și include mai mulți ingineri care au lucrat la companii precum OpenAI și Google. Aceasta va fi condusă de Musk, potrivit site-ului, și „va lucra îndeaproape cu X (Twitter), Tesla și alte companii pentru a face progrese în direcția misiunii noastre”.
Sursa

 

Consiliul European a decis că toate smartphone-urile vândute în UE vor trebui să aibă baterii ușor de înlocuit până în 2027

Noile reguli se vor aplica tuturor smartphone-urilor, indiferent de locul în care sunt fabricate. Apple, Samsung și alți producători vor trebui să își proiecteze dispozitivele astfel încât consumatorii să poată scoate și înlocui cu ușurință bateriile până în 2027. De asemenea, bateriile vor trebui să fie etichetate cu instrucțiuni clare despre cum pot fi înlocuite.
Sursa

 

Topul produselor noi

 

Realme GT Neo 6

Realme GT Neo 6 va avea ecran OLED de 6,67 inch, procesor Snapdragon 8 Gen 2, memorie RAM de până la 16 GB și spațiu de stocare de 128,256,512 GB sau 1TB . Va veni cu o baterie de 4.600 mAh.
Sursa

 

Xiaomi 13T

Xiaomi 13T va avea ecran CrystalRes AMOLED, 8 GB RAM, spațiu de stocare de 256 GB și o baterie de 5.000 mAh. Va fi lansat pe 1 septembrie.
Sursa

 

Honor MagicPad 13

Tableta are ecran de 13 inch, procesor Snapdragon 888, memorie RAM de 8 GB, 12 GB sau 16 GB și spațiu de stocare de 256/512 GB.
Sursa

What do you think?

Related articles

Last week's news

Last week’s news

Patronus AI launched Lynx, a model that can detect hallucinations in large language models

Meta AI created a compact language model for mobile devices

Google Maps will add speedometer and speed limits for iOS and CarPlay

Read more
Contact us

Partner with us to
boost your business growth

We’re happy to answer any questions you may have and help you determine which of our services best fit your needs.

What to expect:

What happens next?

1

We schedule a call at your convenience 

2

We have a discovery and consulting meeting 

3

We prepare a proposal and present a solution 

Schedule a Free Consultation