Știrile zilei – 19 Decembrie 2023

EU investigation against X
Comisia Europeană a lansat o investigație oficială împotriva X pentru că ar fi încălcat Legea privind serviciile digitale (DSA)

Comisia Europeană a început procedurile oficiale pentru a investiga dacă X a încălcat regulile europene privind conținutul ilegal, manipularea conținutului și transparența datelor. Conform legii Digital Services Act, care a intrat în vigoare în august, o companie poate fi amendată cu 6% din veniturile sale globale sau i se poate interzice să opereze în întreaga UE dacă se constată că a încălcat legea.
Sursa

 

TomTom și Microsoft au semnat un parteneriat pentru a adăuga inteligența artificială generativă în automobile

Asistentul le va permite utilizatorilor să „converseze în mod natural cu vehiculele lor” și va presupune interacțiunea vocală cu sistemele de infotainment, căutarea locației și diverse comenzi. TomTom, care concurează cu Google Maps și cu cea mai mare platformă de cartografiere din lume HERE, va folosi serviciile Microsoft, cum ar fi Azure OpenAI, pentru a crea asistentul vocal.
Sursa

 

Adobe a abandonat achiziția Figma în valoare de 20 de miliarde de dolari

Adobe a spus că, după o evaluare comună dintre cele două companii, nu a existat o cale clară pentru a obține aprobări de reglementare din partea Comisiei Europene și a Autorității pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie. Ca urmare a rezilierii, Adobe va trebui să plătească către Figma o taxă de 1 miliard USD în numerar.
Sursa

 

Google va plăti 700 de milioane de dolari utilizatorilor din SUA după un proces antitrust

Pe lângă suma de 700 de milioane USD, Google le va permite dezvoltatorilor de aplicații să îi taxeze direct pe utilizatori, în loc să fie facturați prin Google, unde compania poate lua un comision de până la 30%. Organizația va simplifica, de asemenea, și procesul prin care face ca aplicațiile să fie disponibile pentru descărcare în afara magazinului Google Play.
Sursa

 

Produse noi

 

Honor Magic 6

Honor Magic 6 va avea ecran OLED, procesor Snapdragon 8 Gen 3 și o cameră principală de 50 de megapixeli. Va veni cu o baterie de 5.800 mAh.
Sursa

 

Moto G04

Telefonul va avea ecran HD+ de 6,56 inch, procesor Unisoc T606, 4 GB RAM și spațiu de stocare de 64 GB. Va veni cu o baterie de 5.000 mAh.
Sursa

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related articles

Last week's news

Last week’s news

Patronus AI launched Lynx, a model that can detect hallucinations in large language models

Meta AI created a compact language model for mobile devices

Google Maps will add speedometer and speed limits for iOS and CarPlay

Read more
Contact us

Partner with us to
boost your business growth

We’re happy to answer any questions you may have and help you determine which of our services best fit your needs.

What to expect:

What happens next?

1

We schedule a call at your convenience 

2

We have a discovery and consulting meeting 

3

We prepare a proposal and present a solution 

Schedule a Free Consultation