Știrile zilei – 29 Noiembrie 2023

ownCloud vulnerability
O vulnerabilitatea din ownCloud cu un scor de severitate maxim de 10 este folosită pentru a fura parolele de administrator

ownCloud a publicat pe site-ul său că are 600 de clienți business și 200 de milioane de utilizatori cu clienți care includ până și Comisia Europeană. Cercetătorii de securitate au descoperit trei vulnerabilități critice în software-ul de partajare a fișierelor care, dacă sunt exploatate, ar putea dezvălui informații sensibile și modifica fișierele. Cea mai critică dintre cele trei vulnerabilități OwnCloud pare să fie sub exploatare activă.
Sursa

 

Hackerii au furat secrete de la NXP, cel mai mare producător de cipuri din Europa, pe parcursul a mai bine de 2 ani

Chimera, un grup de hackeri, s-a infiltrat în rețeaua companiei olandeze de semiconductori NXP și a avut acces la date interne timp de peste doi ani, de la sfârșitul lui 2017 până la începutul lui 2020. Breșa de securitate a fost descoperită în urma unui atac asemănător asupra companiei aeriene olandeze Transavia. Hackul a implicat utilizarea credențialelor compromise anterior și a atacurilor de forță brută, modificarea numerelor de telefon pentru a evita tehnicile de dublă autentificare și utilizarea tool-ului de hacking ChimeRAR.
Sursa

 

Amazon a dezvăluit Q, un chatbot cu inteligență artificială pentru companii

Q a fost construit pentru a ajuta companiile și angajații acestora să utilizeze mai bine Amazon Web Services. Chatbot-ul va fi integrat în instrumente de comunicare precum Slack și va fi disponibil direct prin AWS Management Console.
Sursa

 

Autoritățile de reglementare din Marea Britanie susțin că achiziția Figma de către Adobe, în valoare de 20 de miliarde de dolari, ar putea afecta concurența

Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) a declarat că acordul ar putea „elimina competiția”, „reduce inovația” și „elimina Figma ca o amenințare pentru produsele Adobe Photoshop și Illustrator”.
Sursa

 

Produse noi

 

Honor Magic 6

Honor Magic 6 va avea procesor Snapdragon 8 Gen 3 și o cameră principală OmniVision OV50K. Va fi lansat în ianuarie 2024.
Sursa

 

Samsung Galaxy A25 5G

Telefonul va avea un ecran Super AMOLED de 6,5 inch, procesor Exynos 1280, memorie RAM de 6GB sau 8GB și spațiu de stocare de 128GB sau 256GB.
Sursa

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related articles

Google Cloud

Daily News – 20th of May 2024

Google Cloud inadvertently deleted an account containing $125 billion in pension funds

Google launched ‘Model Explorer’, a tool for AI model visualization and debugging

EU issued Microsoft a legally binding request for information about two generative artificial intelligence features in Bing

Read more
Google Cloud

Știrile zilei – 20 Mai 2024

Google Cloud a șters din greșeală un cont care conținea fonduri de pensii în valoare de 125 de miliarde de dolari

Google a lansat „Model Explorer”, un software pentru vizualizarea și îmbunătățirea modelelor AI

Microsoft a primit de la UE o cerere obligatorie din punct de vedere legal pentru informații despre două funcții AI din Bing

Read more
Contact us

Partner with us to
boost your business growth

We’re happy to answer any questions you may have and help you determine which of our services best fit your needs.

What to expect:

What happens next?

1

We schedule a call at your convenience 

2

We have a discovery and consulting meeting 

3

We prepare a proposal and present a solution 

Schedule a Free Consultation