Topul știrilor – 23-27 Octombrie 2023

Topul știrilor

Top știri interesante

 

Okta a confirmat că un grup de hackeri a accesat sistemul de asistență al companiei și a vizualizat fișierele clienților

Okta, un furnizor important de software de securitate pentru agenții guvernamentale și alte organizații, a declarat că unul dintre serviciile sale a fost spart. Se pare că hackerii responsabili au avut acces la platforma de asistență a companiei timp de cel puțin două săptămâni înainte ca hackul să fie blocat complet.
Sursa 

 

Qualcomm susține că procesorul Snapdragon X Elite pentru PC este cel mai puternic procesor de până acum

Compania a zis că noul său procesor este la același nivel cu procesoarelor Intel 13th gen în ceea ce privește performanța multi-threaded, consumând cu 68% mai puțină energie. De asemenea, există și o comparație și cu cipul M2 bazat pe arhitectura ARM de la Apple, în care Snapdragon X Elite are o performanță de vârf multi-threaded cu 50% mai ridicată.
Sursa 

 

Noua opțiune „About this image” din Google Search poate oferi context despre imagini online și poate găsi poze false generate de AI

Utilizatorii pot selecta o imagine și pot face clic pe cele trei puncte din colțul din dreapta pentru a accesa instrumentul. Acesta va afișa când a fost publicată inițial imaginea, dacă a mai fost publicată de atunci și unde a fost afișată de-a lungul anilor.
Sursa 

 

Artiștii pot folosi acum un instrument de manipulare a datelor pentru a confunda modelele AI care generează imagini precum DALL-E

Software-ul, denumit Nightshade, adaugă modificări invizibile pixelilor dintr-o operă de artă, astfel încât, dacă este copiată într-un set de antrenament AI poate provoca ca modelul să se defecteze în moduri haotice și imprevizibile. Tool-ul este văzut ca o modalitate de a lupta împotriva companiilor AI care folosesc munca artiștilor pentru a-și antrena modelele, fără permisiunea acestora.
Sursa 

 

Google, Microsoft, Anthropic și OpenAI creează un fond 10 milioane de dolari pentru a promova cercetarea responsabilă în domeniul AI

Scopul proiectului este de a se asigura că orice progres în tehnologia și cercetarea AI rămâne sigur, securizat și sub controlul uman, identificând în același timp cele mai bune practici și standarde. De asemenea, își propune să faciliteze schimbul de informații dintre guverne și companii din industrie.
Sursa 

 

Topul produselor noi

 

Xiaomi 14

Xiaomi 14 va avea procesor Snapdragon 8 Gen 3, 16 GB RAM și spațiu de stocare de până la 1 TB. Va fi lansat în primul trimestru al anului 2024.
Sursa 

 

Huawei Nova 11 SE

Nova 11 SE va avea ecran OLED de 6,67 inch, 8 GB RAM și spațiu de stocare de 256 GB sau 512 GB. Va veni cu o baterie de 4.500 mAh.
Sursa

 

Oppo A79

Oppo A79 va avea ecran FHD+ de 6,72 inch, procesor Dimensity 6020, 8 GB RAM și spațiu de stocare de 128 GB. Va veni cu o baterie de 5.000 mAh.
Sursa 

What do you think?

Related articles

Last week's news

Last week’s news

YouTube is testing a new feature that will allow viewers to add “Notes” to provide more context to videos

The US will ban the Kaspersky antivirus software next month

Anthropic launched Claude 3.5 Sonnet, claiming it is more powerful than GPT-4o and Gemini 1.5 Pro

Read more
Claude 3.5 Sonnet

Tech News – June 20 & 21

Anthropic launched Claude 3.5 Sonnet, claiming it is more powerful than GPT-4o and Gemini 1.5 Pro

The US will ban the Kaspersky antivirus software next month

Oracle will invest $1 billion in AI and Cloud Computing in Spain

Read more
Contact us

Partner with us to
boost your business growth

We’re happy to answer any questions you may have and help you determine which of our services best fit your needs.

What to expect:

What happens next?

1

We schedule a call at your convenience 

2

We have a discovery and consulting meeting 

3

We prepare a proposal and present a solution 

Schedule a Free Consultation