Topul știrilor – 26 Februarie – 1 Martie 2024

Topul știrilor

Top știri interesante

 

Google plătește anumite agenții de presă mii de dolari pentru a folosi AI-ul său generativ în compunerea a cel puțin trei articole pe zi

Potrivit unui articol publicat de Adweek, Google a lansat un program privat care oferă agențiilor de știri independente acces la o platformă beta cu inteligență artificială generativă. În schimbul acestui acces, Google solicită feedback de la organizații. Editorii din program nu ar fi obligați să dezvăluie utilizarea AI-ului și nici site-urile web agregate nu sunt informate că articolele lor sunt folosite pentru a compune știri cu AI pe un alt site.
Sursa 

 

Noul sistem AI de la Alibaba „EMO” poate crea videoclipuri realiste doar din fotografii

Institutul Intelligent Computing deținut de Alibaba a lansat EMO, o platformă AI capabilă să animeze fotografii cu portrete în videoclipuri cu voci și sunet. Pentru a dezvolta EMO, cercetătorii au antrenat sistemul folosind un set de date cu peste 250 de ore de videoclipuri din diverse surse cum ar fi filme, emisiuni TV și spectacole. Sistemul folosește o tehnică AI cunoscută sub denumirea de model de difuzie.
Sursa

 

Microsoft a anunțat un nou parteneriat cu start-up-ul francez Mistral AI

Modelele de limbaj mare (LLM) ale companiei Mistral vor fi în curând disponibile pe platforma de cloud computing Microsoft Azure. De asemenea, prin acest parteneriat, cele două companii vor construi aplicații pentru guvernele din întreaga Europă și vor „utiliza modelele AI pentru a răspunde nevoilor specifice din sectorul public”. Recent, Mistral a lansat o versiune publică de testare a propriului său chatbot, denumit Le Chat.
Sursa 

 

Wikipedia scade credibilitatea site-ului CNET ca sursă de informații din cauza problemelor legate de articole generate de AI

Incidentul care a dus la reevaluarea de către Wikipedia a CNET a început atunci când publicația a introdus articole generate de AI sub pretextul eficienței și inovației. Această decizie evidențiază nevoia de transparență și responsabilitate în modul în care instrumentele AI sunt implementate în jurnalism și consecințele potențiale pentru agențiile de știri care nu respectă aceste principii.
Sursa 

 

Microsoft a încercat să vândă Bing către Apple în 2018

Anumite documente interne, dezvăluite în cadrul procesului antitrust Google împotriva Departamentului de Justiție al Statelor Unite, au dezvăluit că Microsoft ar fi propus și un plan secundar în care compania și Apple ar lansa un serviciu comun cu Bing. Vicepreședintele senior de la Apple a declarat atunci că nu este deloc impresionat de calitatea căutării prin Bing.
Sursa 

 

Topul produselor noi

 

Samsung Galaxy A55 5G

Galaxy A55 va avea ecran AMOLED de 6,6 inch, procesor Exynos 1480, 6 GB sau 8 GB RAM și spațiu de stocare de până la 256 GB. Va veni cu o baterie de 5.000 mAh.
Sursa 

 

Samsung Galaxy Book 4 Ultra

Galaxy Book 4 Ultra are ecran de 16 inch, procesor Intel Core Ultra 7 și spațiu de stocare de 1TB. Prețul începe de la 2.399 USD în SUA.
Sursa 

 

Honor Magic 6 RSR

Honor Magic 6 RSR va avea ecran OLED de 6,8 inch și procesor Snapdragon 8 Gen 3. Va fi lansat în martie 2024.
Sursa 

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related articles

Last week's news

Last week’s news

Patronus AI launched Lynx, a model that can detect hallucinations in large language models

Meta AI created a compact language model for mobile devices

Google Maps will add speedometer and speed limits for iOS and CarPlay

Read more
Contact us

Partner with us to
boost your business growth

We’re happy to answer any questions you may have and help you determine which of our services best fit your needs.

What to expect:

What happens next?

1

We schedule a call at your convenience 

2

We have a discovery and consulting meeting 

3

We prepare a proposal and present a solution 

Schedule a Free Consultation